Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2025
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Mrożone warzywa i owoce z Oerlemans

O Horeca Profit™:
Program Horeca Profit
Mrożone warzywa i owoce z Oerlemans
Makaron Barilla - rodzinna tradycja i profesjonalizm
Bakalland na wszystkie okazje
Felco - staramy się bacznie wsłuchiwać w rynek
Prowana – nowa marka Raps w kuchniach profesjonalistów
Przyłącz się za darmo!

Mrożone produkty coraz częściej znajdują zastosowanie w profesjonalnej kuchni. Decyduje o tym dostępność ich poza sezonem, ekonomika i wbrew pozorom zachowane walory smakowe. O tych i innych zaletach mrożonych warzyw i owoców opowiada Paweł Baran z firmy Oerlemans Foods Polska.

Gastrona.pl: Produkty mrożone zyskują coraz większą liczbę zwolenników wśród szefów kuchni. Jakie są ich podstawowe zalety?

Paweł Baran: Przede wszystkim dostępność świeżych zamrożonych produktów przez cały rok w stałej cenie. Dotyczy to również wyrobów sezonowych, które nie są dostępne lub sprowadzenie ich wymaga poniesienia dużych kosztów. Stała cena pozwala na kalkulowanie foodcosts’ów, których wartość jest niezmienna w bliższej i dalszej przyszłości.

Ponadto produkt zamrożony można przechowywać przez dłuższy czas bez utraty jego wartości odżywczych i estetycznych. Wbrew powszechnej opinii produkty zamrożone posiadają bardzo zbliżone walory smakowe do produktów świeżych.

Wstępna obróbka i przygotowanie wyrobu na etapie produkcji (odszypułkowane lub odpeszczone owoce, obrana, pocięta cebula lub czosnek) pozwala zaoszczędzić czas i koszty związane z przygotowaniem produktu w kuchni.

G.pl: W jaki sposób Oerlemans Foods gwarantuje odbiorcom najwyższą jakość produktów?

P.B: Już od wielu lat, zanim stało się to wymogiem, po przystąpieniu Polski do Unii Europejskiej, wszystkie czynności związane z produkcją są zorganizowane wg systemu HACCP. Wieloletnie doświadczenie i wdrożone procedury jakościowe pozwoliły na opracowaniu systemu produkcji najwyższej jakości przy umiarkowanych kosztach. Ponadto Oerlemans F.P. posiada ogólnoświatowy certyfikat EFSIS zgodny z systemem British Retail Consortium.

G.pl: W jakich warunkach należy przechowywać mrożone produkty Oerlemans?

P.B:Z uwagi na to, że są to produkty głęboko mrożone zalecane jest ich przechowywanie w temperaturze ok. – 18 stopni Celsjusza lub niższej. Warto również zadbać o informacje czy został zachowany łańcuch chłodniczy pomiędzy producentem, a odbiorcą ostatecznym. Wbrew pozorom ma to bardzo duże znaczenie dla zachowania odpowiedniej jakości i wyglądu produktu.

G.pl: Uczestnicy programu lojalnościowego Horeca Profit™ znaleźć mogą w nim 6 produktów firmy Oerlemans. Co zadecydowało o ich wyborze?

P.B:Po części promowanie produktów powszechnie znanych tak jak truskawki, kalafior, młoda marchew, a po części popularyzowanie wyrobów, które firma wprowadza na rynek np. Wok-mixy. Struktura asortymentowa produktów wprowadzona do programu lojalnościowego pozwala szczególnie nowym odbiorcom na poznanie przynajmniej dwóch produktów z gamy warzyw solo, owoców i mieszanek warzywnych.

G.pl: Właściwie każda z grup produktowych z portfolio Oerlmans jest w programie reprezentowana. Szefowie kuchni i restauratorzy znajdą tu i mrożone owoce i warzywa, jak też mieszanki warzywne. Czy są to produkty najchętniej zamawiane w segmencie Horeca?

P.B: W większości przypadków tak jest. Tym samym chcemy ułatwić kucharzom szybsze osiągnięcie profitów z tytułu udziału w programie Horeca Profit™. Skoro i tak korzystają na co dzień z tych produktów, to szybciej mogą uzyskać wymaganą ilość punktów uprawniających do odbioru nagród przewidzianych w programie.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000