Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.04.2025
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Polskie może być tylko Kaszi


nullO Kaszi - absolutnej nowości na polskim rynku, walorach potraw opartych na bazie polskiej kaszy i Kaszi Barach, w których serwowane będą wyłącznie takie dania - mówi Andrzej Zamojski.

Gastrona.pl: Skąd pomysł na Kaszi? Jak doszło do wyprodukowania pierwszej partii?

Andrzej Zamojski: Zdumiały mnie wzmianki w prasie, o próbach tworzenia polskiego sushi, czy sushi po polsku – to tak jakby rodzimą żytniówkę nazywać sake po polsku. Ukończyłem kurs sushi i skomponowałem polską wersję specjałów zawijanych w liście nori, które nazwałem Kaszi - z polskich kasz. Pomyślałem, że skoro Japończycy stosują ryż to na polski odpowiednik idealnie nadają się kasze.

Produkcję Kaszi rozpocząłem w kwietniu 2007 roku. W ofercie dostępne są dwie wersje: wegetariańska (z dodatkiem białej rzepy, dyni, kukurydzy, migdałów, pestek słonecznika, suszonych śliwek), z wędlinami (szynką, polędwicą, boczkiem...).

G.pl: Jedzenie kaszy nie jest szczególnie popularne wśród Polaków. Czy Kaszi ma szansę to zmienić? Czy dzięki temu produktowi zapanuje moda na kaszę?

A.Z: Kasze to jeden z najzdrowszych elementów naszej diety. Wzrasta świadomość społeczna i młodzi ludzie coraz częściej sięgają po zdrową żywność. W połączeniu z nori - jednym z najzdrowszych pokarmów na świecie - kasze dodatkowo podniosły swą atrakcyjność, uzyskały dodatkowe walory odżywcze i wizualne. Postarałem się, aby Kaszi urzekało  również smakiem.

G.pl: Gdzie w tej chwili można kupić Kaszi? Czy ilość tych obiektów będzie się zwiększać? Czy Kaszi będzie dostępne również poza Warszawą?

A.Z: Głównymi odbiorcami Kaszi są firmy cateringowe, m.in. Green Way, Vega Food, Party Serwis Catering, Catering Bracia Wiśniewscy, Taste City.

Postanowiłem bezpłatnie udzielać KNOW HOW prestiżowym firmom cateringowym, a następnie sprzedawać licencję na jego produkcję i sprzedaż. Pierwsze otrzymała na sześć miesięcy Firma Market Service z Sosnowca oraz Hotel Orle Gniazdo w Szczyrku.

W pierwszy kwartale 2008 roku otworzę w Warszawie pierwszy w Polsce Kaszi Bar w którym oprócz zestawów Kaszi na zimno będą serwowane również dania ciepłe - od zup do deserów - wszystkie na bazie polskich kasz.

G.pl: Nie koniec na jednym Kaszi Barze – sieć miałaby rozwijać się poprzez franczyzę?

A.Z: Sprzedaż franczyzy na  Kaszi Bary będzie moim kolejnym celem. Rok 2008 to początek mody na Kaszi. Uważam, że Kaszi ma przed sobą smakowitą przyszłość. Sushi z założenia może być japońskie. Polskie może być tylko Kaszi.

Producent Kaszi:
Fundacja Ochrony Zdrowia Karoliny Zamojskiej
ul. Strąkowa 18
01-100 Warszawa
tel. (022) 837 97 51
tel. kom. 0 501 125 991
fundacja@kaszi.eu
www.kaszi.eu

Zobaczcie państwo:
Kaszi z polskiej kaszyKaszi - prezentacja produktu
Kaszi na Wigilii KSKFundacja Ochrony Zdrowia K. Zamojskiej
Polskie może być tylko Kaszi - rozmowa z Andrzejem Zamojskim

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000