Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
12.12.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Soft drink wspomagający walkę z koronawirusem w gastronomii


Idąc naprzeciw wyzwaniu walki z koronawirusem, zachęcam proponować i dodawać do potraw na wynos soft drinki własnej produkcji zamiast trującej coli czy pepsi. Moje receptury soft drinków zawierają składnik bakteriobójcze, antyoksydanty, składniki oczyszczające z toksyn, dostarczające całą gamę witamin i minerałów niezbędnych w wspomaganiu układu immunolicznego. Uważam wręcz, że w tych szczególnych czasach na właścicielach sprzedających swoje potrawy na wynos leży obowiązek sprzedawania takich zdrowych napoi i informowania o nich.

Podaję cztery sprawdzone receptury, które konsultowałem z doktorem immunologiem i magistrem dietetyki. Tych sprawdzonych receptur nauczałem do tej pory i będę nauczał w setkach hoteli, restauracjach, szkołach gastronomicznych. Co ciekawe, zebrałem pozytywne opinie nie tylko od  uczestników, ale również od gości, którzy mieli okazje je spożywać.
 


Soft drinki 1, 2, 4 przygotowujemy w blenderze barowym. Porcja około 250/300ml. Można je podawać na wynos w kubkach z przykrywką. Soft drink 3 przygotowujemy w wyciskarce wolnoobrotowej (najlepiej 32 obroty na minutę) i również można je podawać na wynos w kubkach z przykrywką.

Nr. 1 „PaPoJa”
Papryka czerwona ½
Pomarańcza ½
Jabłko średnie 1szt.
Zielona herbata  80ml

Sposób wykonania

Do kielicha blendera wsypać szuflę lodu kostka, następnie dodać umyte i pokrajane na cząstki składniki oraz  wodę. Mieszać na średnich obrotach 30s. i na dużych obrotach również 30s. Następnie przelać do kubków gotowy soft.

 Nr. 2 „PieCymi”
Natka pietruszki ½
Sok z cytryny świeży 15ml
Miód pszczeli 30ml
Woda niegazowana

Sposób wykonania
Do kielicha blendera wsypać szuflę lodu kostka, następnie dodać umytą natkę pietruszki, sok z cytryny, wodę oraz miód. Mieszać na średnich obrotach 30s i na dużych obrotach również 30s. Następnie przelać do kubków gotowy soft.

Nr. 3 „KapuJa”
Kapusta czerwona 2 liście ze średniej główki
Jabłka 3 szt. średnie słodkie

Sposób wykonania
Umyte liście kapusty i jabłka należy przepuścić przez wyciskarkę wolnoobrotową następnie przelać do kubków gotowy soft.

Nr. 4 „AnaBan”
Świeży ananas ¼
Banan dojrzały 1 szt
Jogurt Naturalny 150ml
Cynamon mielony ½ łyżeczki

Sposób wykonania
Do kielicha blendera wsypać szuflę lodu kostka, następnie dodać umyty, pokrajany na cząstki ananas i banan. Dodać jogurt oraz cynamon. Mieszać na średnich obrotach 30s i na dużych obrotach również 30s. Następnie przelać do kubków gotowy soft.
 
 
Więcej informacji na www.apgih.pl/vademecum
 

Akademia Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich
ul. Puławska 38
05-500 Piaseczno
tel.: 601 788 865
tel.: 22 243 40 99
e-mail: kontakt@apgih.pl
www.apgih.pl



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000