Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem ucząc się jeszcze w ZSG w Rzeszowie, podjąłem wtedy pracę w restauracji
Czarny Kot.
Kluczową rolę w moim rozwoju zawodowym odegrali rodzice, którzy świetnie gotowali i zawsze wspierali mnie w dążeniu do celu.
W zawodzie kucharza najbardziej cenię możliwość kreowania dań i odkrywanie nowych smaków.
W sytuacjach kryzysowych w kuchni potrafię opanować sytuację i widmo porażki przekuć w zwycięstwo.
W pracy kucharza najważniejszy jest smak, wiedza i umiejętności.
O sukcesie kucharza świadczą zadowoleni goście, którzy z przyjemnością wracają do restauracji i polecają ją innym, oraz zwycięstwa w konkursach kulinarnych.
W mojej kuchni nie brakuje nigdy dobrego humoru.
Chciałbym przygotować kolację dla Arnolda Schwarzeneggera. W menu na pewno znalazłby się ogromny T-bone.
W kuchni polskiej najbardziej cenię różnorodność i tradycję.
Mam zawsze apetyt na… więcej.
Na mapie świata najbardziej inspiruje mnie nasz ojczyzna.
Porzeczki kojarzą mi się z dzieciństwem i sokami mojego taty.
W dniach 2-3 października będę robił to co kocham i spełniał swoje marzenia.
W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Piotrem Kuzdro.