Monika Ignaciuk będzie oceniała finalistów Kulinarnego Pucharu Polski 2018.
Minika Ignaciuk jest Dyplomowanym Mistrzem Cukiernictwa i doświadczonym cukiernikiem. Przez lata działalności w branży wyspecjalizowała się w kreowaniu, wdrażaniu i popularyzacji produktów dla rynku lodziarskiego, cukierniczego i gastronomicznego.
Ukończyła liczne staże zagraniczne, w tym m.in. W Niemczech i we Włoszech oraz renomowaną szkołę gotowania Espaisucre w Barcelonie. Od dziesięciu lat spełnia się jako mentor i coach dla profesjonalnych gastronomów oraz cukierników w firmie Ambasador 92. Członkini Klub Szefów Kuchni.
W 2016 roku zdobyła Złoty Medal oraz Złoty Puchar 2016r na Międzynarodowym Konkursie Moldavian Culinary Cup w kategorii desery na talerzu.W 2017 roku zostałą wyróżniona VII finale edycji elitarnego przewodnika Poland 100 Best Restaurants w kategorii Odkrycie Roku 2017.
Była Jurorem w wielu konkursach, takich jak: Mistrzostwa Polski Szkół Cukierniczych, Lodziarskie Mistrzostwa Polski Sweet Expo, Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru, Arte Culinaria Italiana, przewodnicząca jury na konkursie Zielonej Budki Master Challenge w Ostródzie oraz Członek Jury Dorszowe Żniwa. W tym roku zasiądzie za stołem sędziowskim Kulinarnego Pucharu Polski.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.