Jaroslav Orsevski jurorem w finale Kulinarnego Pucharu Polski.
Jarosłav Orsevski częszczał do wileńskiej Szkoły Biznesu, którą ukończył w 2002 roku z dyplomem szefa kuchni. W zawodzi zaczął pracować już w 2000 roku. Doświadczenie zawodowe zdobywał i pogłębiał w restauracjach na Litwie oraz w Irlandii. Ukończył kursy m.in. w Akademii Kurta Schellera (kuchnia międzynarodowa) oraz pod okiem szefa kuchni Silvio Salmoiraghi (kuchnia włoska), Art Smith’a (kuchnia amerykańska), Douglas’a Spik’a.
Laureat konkursów:
World Culinary Cup 2014: brązowy medal w konkurencji
cold table i srebrny medal w konkurencji
hot kitchen
IKA Culinary Olympics 2016: brązowy medal w konkurencji
cold table i brązowy medal w konkurencji
hot kitchen.
Od lipca 2018 roku jest jurorem certyfikowanym przez WORLDCHEFS w kategorii B.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.