„Kto nie idzie naprzód ten się cofa” – to domena Wojtka, który rzucony na głęboką wodę w prestiżowej restauracji Bayrisches Haus sprostał wszystkim wymaganiom Alexandra Dresslera.
|
To właśnie tam, nie w szkołach kucharskich, jak mówi, przeżył najbardziej zintensyfikowany proces kulinarnej edukacji.
Te doświadczenia pomogły mu w udoskonalaniu prowadzonej przez siebie restauracji Garnel.
Piastował również stanowisko Szefa Kuchni m.in. przez 7,5 roku w Hotelu Królewski w Gdańsku, przez 3 lata w niemieckiej restauracji Fischmeister.
Także w innych nadmorskich restauracjach jak; Castle Ringberg we Włoszech, Primavera, Marco Polo, Kreska.
Miał zaszczyt gotować dla Jego Świętobliwości Dalajlamy XIV, dla Państwa Kwaśniewskich, Lecha Wałęsy, zwierzchników różnorodnych religii i wielu osób ze świata polityki, kultury i sztuki.
Jest członkiem Stowarzyszenia Kucharzy SKV oraz sekretarzem Euro Toques Polska. Jedną z jego specjalności są ryby i owoce morza.
Nie mogłoby być inaczej, jest Gdańszczaninem, a kto urodził się na wybrzeżu zawsze będzie z nim wiązał każdą dziedzinę swojego życia.
|
Mimo wieloletniego i różnorodnego doświadczenia często powtarza: nigdy nie będę wiedział o kuchni wystarczająco dużo.
Dla wszystkich zainteresowanych poznaniem Nowoczesnych Technik Kulinarnych, Wojciech Harapkiewicz - znakomity, doświadczony kucharz, prowadzi specjalne pokazy.
Celem tych pokazów jest przedstawienie korzyści ze stosowania nowoczesnych rozwiązań, które prowadzą do obniżenia kosztów produkcji potraw, ale także do sporych oszczędności na energii elektrycznej, wodzie oraz robociźnie.
Osoby zainteresowane spotkaniem, na którym przeprowadzony zostanie pokaz Nowoczesnych Technik Kulinarnych, prosimy o kontakt pod numerem telefonu 794 500 301.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.