Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Restauracja Japońs...
Emil Klimas stanie...
Bartosz Peter
Rafał Kudliński
Grille z wędzarnią...
Zwyciężczyni 6. Kr...
Regularnie podnosz...
Piekarze przed wyz...
Sommelier – ...
Nauczyłem się rozu...
"Carving to moje ż...
Sebastian Humski
Robert Joachimiak ...
C-Michel Labarre
Szef Michel Roth
Wywiad z członkiem...
Wywiad z Sylwią Bu...
Wywiad z Dariuszem...
Nieuczciwość praco...
Rozmowa z Mirosław...
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
GRILL KAMADO
Gastromix
Naczynia Polska
GROS
Artykuły spożywcze
Robvita
Pizzola
Hello Coffee
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Belgium`s Best
Secpol
Iglotex
Nektar Natura
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Rafał Kudliński - zwycięzca KPP 2017


Rafał chciałby odwiedzić Japonię, by poznać tamtejszą kuchnię.
 
Rafał Kudliński o sobie:

Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w 2016 roku w Restauracji Sfera, u boku szefa kuchni Sebastiana Krauzowicza.

Ważnym krokiem w rozwoju mojej kariery zawodowej było uczestnictwo w konkursach kulinarnych.

Inspirację do gotowania czerpię z twórczości autorów książek kulinarnych.

Budowanie dania zaczynam od znalezienia głównego produktu i dobrania do niego najlepszych dodatków. Następnie przygotowuję rysunek techniczny, który przedstawi zamysł dania.

W pracy motywuje mnie własny rozwój, doskonali kucharze i szefowie, z którymi pracuję.

Najbardziej lubię przyrządzać spaghetti alla carbonara.

Moje popisowe danie to kluski ziemniaczane z boczkiem i prażoną kiszoną kapustą.

Nie wyobrażam sobie kuchni bez duszy, pasji, zamiłowania i stołu, przy którym się siada i je.

Chciałbym poznać kuchnię azjatycką i jej niepodrabialne smaki.

Nie lubię smaku steka well done.

Mój największy sukces zawodowy to zajęcie pierwszego miejsca w konkursie kulinarnym L’Art de la cuisine Martell.

Za 5 lat chciałbym robić to samo co teraz, czyli zdobywać doświadczenie w dziedzinie gastronomii.

W dobry nastrój zawsze wprowadza mnie dobre jedzenie.

Gdybym wygrał bilet do dowolnego miejsca na świecie wybrałbym Japonię, ponieważ chciałbym poznać tamtejszą kuchnię.

W dniach 26-27 września będę zwarty i gotowy do działania.

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Bartoszem Peterem, któremu wiele zawdzięczam.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Pizzola Robot - Coupe RATIONAL Robvita Smoker GRILL KAMADO Gastromix Matlix Naczynia Polska GROS HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Secpol LMS Online Sp. z o.o. Watersystem EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Gaspol Reinex Barry Callebaut Barson Caffetea Tableart Tomasz Miszczak
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000