Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
24.04.2024
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Prezentacja finalistów Kulinarnego Pucharu Polski 2017


Rozpoczynamy prezentację finalistów Kulinarny Puchar Polski 2017. Jako pierwszy, zakwalifikował się Łukasz Daszyński wygrywając konkurs Primerba Cup 2016. To Młody Kreator Sztuki Kulinarnej, który nie lubi smaku porażki.
 


Łukasz Daszyński o sobie:

  • Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w greckiej tawernie Mykonos, gdzie zdobywałem pierwsze doświadczenia. Miałem wtedy 16 lat.
  • Ważnym krokiem w rozwoju mojej kariery zawodowej był mój pierwszy udział w konkursie Młody Kreator Sztuki Kulinarnej i staż w Barcelonie w restauracji Hisop *.
  • Inspirację do gotowania czerpię z życia codziennego, z książek i od szefów kuchni, których bacznie obserwuję.
  • Budowanie dania zaczynam od poznania składników i od zbudowania koncepcji dania.
  • W pracy motywuje mnie dobry zespół, chęć poznawania nowych smaków i świadomość, że jeszcze tyle przede mną do osiągnięcia.
  • Najbardziej lubię przyrządzać… na chwilę obecną nie mam jeszcze takiego dania, cały czas odkrywam nowe smaki.
  • Moje popisowe danie to dwa dania konkursowe z konkursów Młody Kreator Sztuki Kulinarnej i Primerba Cup, które zapewniły mi zwycięstwo w obu konkursach.
  • Nie wyobrażam sobie kuchni bez zgranego zespołu z zamiłowaniem do gotowania.
  • Chciałbym poznać Gordona Ramsaya i Marco Pierra Whitea.
  • Nie lubię smaku porażki.
  • Mój największy sukces zawodowy to wygranie konkursów Młody Kreator Sztuki Kulinarnej i Primerba Cup.
  • Za 5 lat chciałbym zostać szefem kuchni dobrej restauracji.
  • W dobry nastrój zawsze wprowadza mnie perspektywa nowych wyzwań i dobra muzyka.
  • Gdybym wygrał bilet do dowolnego miejsca na świecie wybrałbym bilet do jakiegoś ciekawego, egzotycznego kraju, z którego mógł bym czerpać nowe inspiracje kulinarne.
  • W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Klaudią Jankowską.
Klaudia Jankowska to kolejna finalistka KPP 2017, która wystąpi w duecie z Łukaszem Daszyńskim. Chciałaby odwiedzić Anthony’ego Bourdain’a!
 
Klaudia Jankowska o sobie:
  • Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpoczęłam w 2013 roku, kiedy po raz pierwszy wystartowałam w konkursie Młody Kreator Sztuki Kulinarnej.
  • Ważnym krokiem w rozwoju mojej kariery zawodowej było wygranie tego samego konkursy rok później.
  • Inspirację do gotowania czerpię z książek.
  • Budowanie dania zaczynam od szukania inspiracji.
  • W pracy motywuje mnie czas i dobre zaplanowanie dnia pracy.
  • Moje popisowe danie to… chyba takiego jeszcze nie ma :)
  • Nie wyobrażam sobie kuchni bez ostrych noży.
  • Chciałabym poznać Marco Pierre White.
  • Nie lubię smaku wódki :)
  • Mój największy sukces zawodowy to zwycięstwo w konkursie Młody Kreator Sztuki Kulinarnej w 2014 roku.
  • W dobry nastrój zawsze wprowadza mnie wygrana :)
  • Gdybym wygrała bilet do dowolnego miejsca na świecie wybrałabym Amerykę, żeby odwiedzić Anthony’ego Bourdain’a.
  • W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Łukaszem Daszyńskim.
W dniach 26-27 września oboje będą startować w Kulinarnym Pucharze Polski.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000