|
|
Prezentacja finalistów Kulinarnego Pucharu Polski 2017
| |
Rozpoczynamy prezentację finalistów Kulinarny Puchar Polski 2017. Jako pierwszy, zakwalifikował się Łukasz Daszyński wygrywając konkurs Primerba Cup 2016. To Młody Kreator Sztuki Kulinarnej, który nie lubi smaku porażki.
Łukasz Daszyński o sobie:
- Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w greckiej tawernie Mykonos, gdzie zdobywałem pierwsze doświadczenia. Miałem wtedy 16 lat.
- Ważnym krokiem w rozwoju mojej kariery zawodowej był mój pierwszy udział w konkursie Młody Kreator Sztuki Kulinarnej i staż w Barcelonie w restauracji Hisop *.
- Inspirację do gotowania czerpię z życia codziennego, z książek i od szefów kuchni, których bacznie obserwuję.
- Budowanie dania zaczynam od poznania składników i od zbudowania koncepcji dania.
- W pracy motywuje mnie dobry zespół, chęć poznawania nowych smaków i świadomość, że jeszcze tyle przede mną do osiągnięcia.
- Najbardziej lubię przyrządzać… na chwilę obecną nie mam jeszcze takiego dania, cały czas odkrywam nowe smaki.
- Moje popisowe danie to dwa dania konkursowe z konkursów Młody Kreator Sztuki Kulinarnej i Primerba Cup, które zapewniły mi zwycięstwo w obu konkursach.
- Nie wyobrażam sobie kuchni bez zgranego zespołu z zamiłowaniem do gotowania.
- Chciałbym poznać Gordona Ramsaya i Marco Pierra Whitea.
- Mój największy sukces zawodowy to wygranie konkursów Młody Kreator Sztuki Kulinarnej i Primerba Cup.
- Za 5 lat chciałbym zostać szefem kuchni dobrej restauracji.
- W dobry nastrój zawsze wprowadza mnie perspektywa nowych wyzwań i dobra muzyka.
- Gdybym wygrał bilet do dowolnego miejsca na świecie wybrałbym bilet do jakiegoś ciekawego, egzotycznego kraju, z którego mógł bym czerpać nowe inspiracje kulinarne.
- W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Klaudią Jankowską.
Klaudia Jankowska to kolejna finalistka KPP 2017, która wystąpi w duecie z Łukaszem Daszyńskim. Chciałaby odwiedzić Anthony’ego Bourdain’a!
Klaudia Jankowska o sobie:
- Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpoczęłam w 2013 roku, kiedy po raz pierwszy wystartowałam w konkursie Młody Kreator Sztuki Kulinarnej.
- Ważnym krokiem w rozwoju mojej kariery zawodowej było wygranie tego samego konkursy rok później.
- Inspirację do gotowania czerpię z książek.
- Budowanie dania zaczynam od szukania inspiracji.
- W pracy motywuje mnie czas i dobre zaplanowanie dnia pracy.
- Moje popisowe danie to… chyba takiego jeszcze nie ma :)
- Nie wyobrażam sobie kuchni bez ostrych noży.
- Chciałabym poznać Marco Pierre White.
- Mój największy sukces zawodowy to zwycięstwo w konkursie Młody Kreator Sztuki Kulinarnej w 2014 roku.
- W dobry nastrój zawsze wprowadza mnie wygrana :)
- Gdybym wygrała bilet do dowolnego miejsca na świecie wybrałabym Amerykę, żeby odwiedzić Anthony’ego Bourdain’a.
- W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Łukaszem Daszyńskim.
W dniach 26-27 września oboje będą startować w Kulinarnym Pucharze Polski. Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|
Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl Zapoznaj się z regulaminem. |
|
|
|