Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w 2012 roku, gdy zacząłem naukę w Zespole Szkół Gospodarczych w Rzeszowie. W 2016 roku po jej ukończeniu podjąłem pracę w Grand Hotel Rzeszów, w którym pracuję do dziś.
Kluczową rolę w moim rozwoju zawodowym odegrał awans na zastępcę Szefa Kuchni, dzięki czemu mogę się rozwijać i szlifować swoje umiejętności, oraz rozpoczęcie swojej przygody z konkursami w 2018 roku.
W zawodzie kucharza najbardziej cenię pasję oraz zamiłowanie do gotowania. To dzięki nim, my kucharze, tworzymy arcydzieła na talerzu, którymi możemy uraczyć naszych gości.
W sytuacjach kryzysowych w kuchni potrafię opanować się oraz podjąć ciężkie decyzje, dzięki czemu zawsze mogę znaleźć rozwiązanie.
W pracy kucharza najważniejsze jest stawianie sobie wysoko poprzeczki oraz chęć rozwoju.
O sukcesie kucharza świadczy uśmiech oraz zadowolenie każdego gościa z przygotowanych potraw.
W mojej kuchni nie brakuje nigdy dobrej atmosfery oraz dbałości o szczegóły.
Chciałbym przygotować kolację dla mojej żony, która jest dla mnie inspiracją i napędza mnie do działania. W menu na pewno znalazłby się stek wołowy, który uwielbia.
W kuchni polskiej najbardziej cenię dbałość o tradycję oraz jakość produktów.
Mam zawsze apetyt na nowości kulinarne.
Na mapie świata najbardziej inspiruje mnie Francja oraz Włochy.
Porzeczki kojarzą mi się z latem oraz pysznym dżemem, który robi moja mama.
W dniach 2-3 października będę spełniał swoje marzenia oraz dawał z siebie wszystko.
W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Kamilem Tłuczek.