Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w 1999 w Restauracji Piwnica u boku Tomasza Zająca.
Kluczową rolę w moim rozwoju zawodowym zawsze odgrywa zespół i miejsce, w którym pracuje.
W zawodzie kucharza najbardziej cenię lojalność pracowników – ludzi, z którymi pracuję,.
W sytuacjach kryzysowych w kuchni potrafię być opanowany.
W pracy kucharza najważniejsze są opanowanie, wiedza i pasja.
O sukcesie kucharza świadczy zadowolenie gości i pełna sala.
W mojej kuchni nie brakuje nigdy świeżych ziół i pozytywnych emocji.
Chciałbym przygotować jedną wielką kolację dla wszystkich moich znajomych i rodzin. Przygotowałbym na niej grillowaną jagnięcinę, ryby i kozinę na różne sposoby.
W kuchni polskiej najbardziej cenię prostotę i produkty.
Mam zawsze apetyt na świeże warzywa i dobrą oliwę.
Na mapie świata najbardziej inspiruje mnie Japonia.
Porzeczki kojarzą mi się z dzieciństwem i kompotem mojej mamy.
W dniach 2-3 października będę przygotowywał najlepsze potrawy.
W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Katarzyną Kaczmarczyk.