Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Paweł Salamon w nowej roli podczas KPP


Tym razem wystąpi w roli Jurora technicznego.

Paweł Salamon jest przedstawicielem młodego pokolenia kucharzy z nowatorskim spojrzeniem na tradycję kulinarną.
 


W 2016 roku otrzymał tytuł Wielkopolskiego Kucharza Roku. W tym samym roku został zwycięzcą Kulinarnego Pucharu Polski 2016, a rok później zajął drugie miejsca na podium KPP. W październiku 2017 uhonorowano go również tytułem Młody Talent 2017 w konkursie Poland 100 Best Restaurants. Otrzymał prestiżowe wyróżnienie w międzynarodowym kulinarnym Żółtym Przewodniku Gault & Millau 2016 i 2017. Uczestnik wydarzenia Goût de France 2016 i 2017.

W swojej karierze odbył kilka inspirujących podróży do Paryża czy San Sebastian, gdzie pod okiem najlepszych szefów kuchni pobierał nauki i doskonalił techniki kulinarne. Swoją pasją, wiedzą i doświadczeniem od kilku lat dzieli się z uczniami Technikum Gastronomicznego w Gorzowie, gdzie przygotowuje do zawodu przyszłych adeptów sztuki kulinarnej. Jednym z jego uczniów jest Maciej Pisarek, którego Paweł wybrał na pomocnika startując w obu edycjach Kulinarnego Pucharu Polski. 19-latek dzięki zaufaniu ze strony swojego nauczyciela już dziś odnosi sukcesy w branży gastronomicznej.

Paweł jest również pomysłodawcą i współorganizatorem odbywającego się już od pięciu lat konkursu Lubuskie Smaki, którego głównym celem jest promocja młodych kulinarnych talentów. W zakresie swojej pracy zawodowej Paweł Salamon aktywnie współpracuje z Ministerstwem Edukacji Narodowej oraz z Fundacją Rozwoju Systemu Edukacji. W 2017 r. pełnił także funkcję Ambasadora Tygodnia Umiejętności Zawodowych pod patronatem Komisji Europejskiej w Brukseli.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000