Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem 18 lat temu w poznańskich restauracjach Adria i Kresowa. Od 2017 roku jestem szefem kuchni w Hotel De Silva Premium Poznaniu. Swoje umiejętności szlifowałem w restauracji Banżanciarnia Pani Magdy Gessler. Kolejnym ważnym punktem w karierze było szkolenie w Instytucie Paula Bocuse w Lyonie w 2007 roku oraz praca w Mielżyński Wine Bar i z szefem Lechem Plucińskim.
Najważniejsze doświadczenie na mojej kulinarnej drodze to szkolenie w Instytucie Paula Bocuse.
Mój autorytet kulinarny to … mnóstwo ich mam np. Thomas Keller, Joan Roca, Alain Ducasse i wielu innych.
W mojej kuchni nigdy nie brakuje dobrego humoru.
Chciałbym spróbować dań, które wyszły spod ręki finalistów Bocuse D’or 2019.
Idealny deser na letnie dni to truskawki z pieprzem z bitą śmietaną i przyprawami korzennymi.
Kulinarne inspiracje odnajduję w książkach, na konkursach i podpatrując zdolniejszych kolegów.
Lubię moją pracę, ponieważ niesie ze sobą stale nowe wyzwania.
Jeśli ktoś myśli poważnie o karierze w gastronomii, to powinien pamiętać o dobrych podstawach i rzemiośle, liczyć się z pracą weekendy i święta i być gotowym na ciężką pracę.
Gdybym gościł na obiedzie Radę Programową Kulinarnego Pucharu Polski zaserwowałbym słodkie, ostre, chrupiące, po prostu pyszne dania.
Moje największe marzenie to …niedługo się urodzi.
Dobrą praktyką w kuchni jest radość z gotowania poparta profesjonalizmem.
Jeśli stanę na podium Kulinarnego Pucharu Polski, to w czwartek biorę urlop na żądanie.
W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Pawłem Żurkowskim.