Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Paweł Kubera - finalista KPP 2019


Według niego dobrą praktyką w kuchni jest radość z gotowania poparta profesjonalizmem.
 


Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem 18 lat temu w poznańskich restauracjach Adria i Kresowa. Od 2017 roku jestem szefem kuchni w Hotel De Silva Premium Poznaniu. Swoje umiejętności szlifowałem w restauracji Banżanciarnia Pani Magdy Gessler. Kolejnym ważnym punktem w karierze było szkolenie w Instytucie Paula Bocuse w Lyonie w 2007 roku oraz praca w Mielżyński Wine Bar i z szefem Lechem Plucińskim.

Najważniejsze doświadczenie na mojej kulinarnej drodze to szkolenie w Instytucie Paula Bocuse.

Mój autorytet kulinarny to … mnóstwo ich mam  np. Thomas Keller, Joan Roca, Alain Ducasse  i wielu innych.

W mojej kuchni nigdy nie brakuje dobrego humoru.

Chciałbym spróbować dań, które wyszły spod ręki finalistów Bocuse D’or 2019.

Idealny deser na letnie dni to truskawki z pieprzem z bitą śmietaną i przyprawami korzennymi.

Kulinarne inspiracje odnajduję w książkach, na konkursach i podpatrując zdolniejszych kolegów.

Lubię moją pracę, ponieważ niesie ze sobą stale nowe wyzwania.

Jeśli ktoś myśli poważnie o karierze w gastronomii, to powinien pamiętać o dobrych podstawach i rzemiośle, liczyć się z pracą weekendy i święta i być gotowym na ciężką pracę.

Gdybym gościł na obiedzie Radę Programową Kulinarnego Pucharu Polski zaserwowałbym słodkie, ostre, chrupiące,  po prostu pyszne dania.

Moje największe marzenie to …niedługo się urodzi.

Dobrą praktyką w kuchni jest radość z gotowania poparta profesjonalizmem.

Jeśli stanę na podium Kulinarnego Pucharu Polski, to w  czwartek biorę urlop na żądanie.

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Pawłem Żurkowskim.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000