Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w Łodzi u boku Macieja Rosińskiego.
Najważniejsze doświadczenie na mojej kulinarnej drodze to praca z Michałem Doroszkiewiczem przy przygotowaniu deseru na Transatlantyk Festival w 2016 roku.
Mój autorytet kulinarny to Jordi Roca.
W mojej kuchni nigdy nie brakuje czekolady.
Chciałbym spróbować dań, które wyszły spod ręki Daniela Humma.
Idealny deser na letnie dni to marynowany rabarbar, świeża truskawka w syropie z czarnego bzu, beza, sorbet z maślanki i yuzu.
Kulinarne inspiracje odnajduję w trakcie każdych wakacji odwiedzając nowe miejsca.
Lubię moją pracę, ponieważ każdy dzień to nowe wyzwanie.
Jeśli ktoś myśli poważnie o karierze w gastronomii, to powinien pamiętać, że nie jest to prosta praca.
Gdybym gościł na obiedzie Radę Programową Kulinarnego Pucharu Polski zaserwowałbym to co robię na co dzień, czyli dobrze przygotowany deser.
Moje największe marzenie to otworzenie własnej cukierni butikowej.
Dobrą praktyką w kuchni jest komunikacja w całym zespole.
Jeśli stanę na podium Kulinarnego Pucharu Polski, to podziękuję szefowi drużyny za zaufanie.
W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Tomaszem Ziółkowskim.