Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Michał Łakomy w finale KPP!


Razem z Grzegorzem Adamarkiem będzie walczył o tytuł Najlepsi z najlepszych.

Michał Łakomy o sobie:


Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w 2011r. gdy zacząłem naukę w Zespole Szkół Gospodarczych w Rzeszowie. W 2015r. po ukończeniu szkoły gastronomicznej rozpocząłem pracę u boku Szefa Michała Kuduka w Hotelu Blue Diamond,w którym pracuje do dziś.
 

Ważnym krokiem w rozwoju mojej kariery zawodowej był... myślę że dopiero nastąpi, gdy wystartuję w finale Kulinarnego Pucharu Polski jako pomocnik szefa drużyny.

Inspirację do gotowania czerpię z prostych, czasem nawet amatorskich pomysłów i przepisów którę mogę następnie w innym wydaniu przelać na talerz.

Budowanie dania zaczynam od doboru składników i budowania swojej wizji w głowie.

W pracy motywuje mnie coraz więcej nowych wyzwań oraz możliwość realizacji własnych pomysłów.

Najbardziej lubię przyrządzać proste, a zarazem smaczne i dobrze zbalansowane dania.

Moje popisowe danie to polędwiczka wieprzowa w otoczce z buraka, z emulsją z kalafiora, fondantem ziemniaczanym i redukcją wołową na bazie szalotki.

Nie wyobrażam sobie kuchni bez zgranego team’ u.

Chciałbym w większym zakresie poznać kuchnię molekularną.

Nie lubię smaku goryczy.

Za 5 lat chciałbym robić dalej to samo, czyli gotować.

Gdybym wygrał bilet do dowolnego miejsca na świecie wybrałbym Barcelonę. Miasto - włodarz klubu piłkarskiego, którego jestem fanem. Podziwiam atmosferę
między ludzką oraz sposób życia ludzi panujący w tym mieście - kraju.

W dniach 26-27 września będę na pewno zestresowany i pełen adrenaliny.

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Grzegorzem Adamarek.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000