Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w wieku 16 lat w poznańskiej restauracji.
Najważniejsze doświadczenie na mojej kulinarnej drodze to rozpoczęcie pracy w Restauracji Nifty no. 20.
Mój autorytet kulinarny to Gordon Ramsay.
W mojej kuchni nigdy nie stosuje Vegety ;)
Chciałbym spróbować dań, które wyszły spod ręki Gordona Ramsaya.
Idealny deser na letnie dni to sorbety owocowe.
Kulinarne inspiracje odnajduję w książkach.
Lubię moją pracę, ponieważ kocham to co robię.
Jeśli ktoś myśli poważnie o karierze w gastronomii, to powinien być świadomy, że to bardzo długa i ciężka droga.
Gdybym gościł na obiedzie Radę Programową Kulinarnego Pucharu Polski zaserwowałbym kotleta schabowego.
Moje największe marzenie to podróż na Marsa.
Dobrą praktyką w kuchni jest ciężka praca i obserwacja.
Jeśli stanę na podium Kulinarnego Pucharu Polski, to … zależy na którym ;) .
W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Bartoszem Fabisiem.
Obecnie pracuję w Nifty no.20 Hotel Puro Poznań - Kuźnia talentów.