Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Michał Kozłowski - finalista KPP 2018


Chciałby przygotować kolację dla Gordona Ramsaya. Wow!
 


Moją przygodę z gastronomią rozpocząłem w wieku 16 lat w sieciowej restauracji u boku dużo starszych kucharzy.

Kluczową rolę w moim rozwoju zawodowym odegrała praca w restauracji Nifty  no 20. z Jakubem Ignysiem, staże oraz konkursy kulinarne.

W zawodzie kucharza cenię sobie możliwość ciągłego rozwoju, robienie to co sprawia mi przyjemność, czyli gotowanie oraz nieustanne poznawanie nowych produktów i smaków.

W sytuacjach kryzysowych w kuchni potrafię opanować emocje i zarazić pozytywną energią resztę kucharzy .

W pracy kucharza najważniejsze są pokora, kreatywność, zaangażowanie.

O sukcesie kucharza świadczy zadowoleni goście, przepełniona restauracja

W mojej kuchni nie brakuje nigdy świeżych ziół, dobrych sosów i wywarów, a w chwilach spokojniejszych relaksującej muzyki.

Chciałbym przygotować kolację dla Gordona Ramsaya. Byłaby to  polędwica  Wellington, czyli jego popisowe danie, lecz w swojej aranżacji.

W kuchni polskiej najbardziej cenię tradycyjne potrawy, świeże mięsa oraz wykorzystanie regionalnych  produktów jak nalewki czy sery.

Mam zawsze apetyt na dobrego steka.

Na mapie świata najbardziej inspiruje mnie Francja z uwagi na wiele wspaniałych restauracji oraz szefów kuchni, a także za ich podejście do produktów,  gotowania .

Porzeczki kojarzą mi się z latem oraz kwaśnym dodatkiem do dań.

W dniach 2-3 października będę starał się  pokonać samego siebie.

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Bartoszem  Fabisiem.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000