Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Marcin Soból
Dawid Wojciechowsk...
Bartosz Peter
Paweł Salamon
Piotr Kuzdro
Kamil Tłuczek
Ramón Roteta
Michał Kozłowski
Bartosz Fabiś
Piotr Kamieniczny ...
Monika Ignaciuk bę...
Dariusz Osika
Grzegorz Adamarek
Jaroslav Orsevski
Adriana Wójcikowsk...
Grzegorz Bucki
Jędrzej Matyśkiewi...
Marcin Borowczyk
Katarzyna Kaczmarc...
Piotr Huszcz
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
Chef Mate
Grill Kamado
Gastromix
Naczynia Polska
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Elmak
Hello Coffee
Belfood
Secpol
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Caffetea
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Michał Kozłowski - finalista KPP 2018


Chciałby przygotować kolację dla Gordona Ramsaya. Wow!
 


Moją przygodę z gastronomią rozpocząłem w wieku 16 lat w sieciowej restauracji u boku dużo starszych kucharzy.

Kluczową rolę w moim rozwoju zawodowym odegrała praca w restauracji Nifty  no 20. z Jakubem Ignysiem, staże oraz konkursy kulinarne.

W zawodzie kucharza cenię sobie możliwość ciągłego rozwoju, robienie to co sprawia mi przyjemność, czyli gotowanie oraz nieustanne poznawanie nowych produktów i smaków.

W sytuacjach kryzysowych w kuchni potrafię opanować emocje i zarazić pozytywną energią resztę kucharzy .

W pracy kucharza najważniejsze są pokora, kreatywność, zaangażowanie.

O sukcesie kucharza świadczy zadowoleni goście, przepełniona restauracja

W mojej kuchni nie brakuje nigdy świeżych ziół, dobrych sosów i wywarów, a w chwilach spokojniejszych relaksującej muzyki.

Chciałbym przygotować kolację dla Gordona Ramsaya. Byłaby to  polędwica  Wellington, czyli jego popisowe danie, lecz w swojej aranżacji.

W kuchni polskiej najbardziej cenię tradycyjne potrawy, świeże mięsa oraz wykorzystanie regionalnych  produktów jak nalewki czy sery.

Mam zawsze apetyt na dobrego steka.

Na mapie świata najbardziej inspiruje mnie Francja z uwagi na wiele wspaniałych restauracji oraz szefów kuchni, a także za ich podejście do produktów,  gotowania .

Porzeczki kojarzą mi się z latem oraz kwaśnym dodatkiem do dań.

W dniach 2-3 października będę starał się  pokonać samego siebie.

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Bartoszem  Fabisiem.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Robvita Pizzola Rational Smoker Chef Mate Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Gorbi M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Menos Werner & Mertz EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Gaspol Watersystem
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000