Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w 2012 r. w Sani Resort w Grecji u boku Costasa Lolasa.
Najważniejsze doświadczenie na mojej kulinarnej drodze to praca w Hiszpanii i w Grecji.
Mój autorytet kulinarny to Daniel Humm, Jordi Roca.
W mojej kuchni nigdy nie brakuje pomysłów.
Chciałbym spróbować dań, które przygotowuje Anand Gaggan.
Idealny deser na letnie dni to mrożony jogurt z cytrusami i mango.
Kulinarne inspiracje odnajduję w każdym produkcie i ukrytych w nim możliwościach.
Lubię moją pracę, ponieważ jest moją pasją.
Jeśli ktoś myśli poważnie o karierze w gastronomii, to powinien pamiętać o pokorze i być gotowym na ciężką pracę.
Gdybym gościł na obiedzie Radę Programową Kulinarnego Pucharu Polski zaserwowałbym ośmiornicę, hummus i chipsy z ziemniaka.
Moje największe marzenie to prowadzenie restauracji z dobrym jedzeniem i winem.
Dobrą praktyką w kuchni jest szacunek dla zespołu i dzielenie się wiedzą.
Jeśli stanę na podium Kulinarnego Pucharu Polski, to będzie co świętować ;)
W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Adamem Kaczmarkiem.