Moją przygodę z profesjonalną gastronomią zacząłem w restauracji
Eliksir by Dom Wódki u boku szefa Michała Tkaczyka.
Najważniejsze doświadczenie na mojej kulinarne j… mam nadzieję, że jest jeszcze przede mną, a jak do tej pory to był to udział w Kulinarnym Pucharze Polski 2018.
Mój autorytet kulinarny to szef ambitny, pracowity i wspierający zespół.
W mojej kuchni nigdy nie brakuje adrenaliny, śmiechu i skupienia.
Chciałbym spróbować dań, które wyszły spod ręki Rene Redzepi.
Idealny deser na letnie dni to maślanka z truskawkami.
Kulinarne inspiracje odnajduję głownie w książkach, u znajomych kucharzy i na Instagramie, a także w otaczającej mnie naturze.
Lubię moją pracę, ponieważ każdy dzień przynosi nowe doświadczenia, wyzwania, problemy i sukcesy.
Jeśli ktoś myśli poważnie o karierze w gastronomii, to powinien pamiętać o dużej dawce pokory, zaangażowania i chęci rozwoju.
Gdybym gościł na obiedzie Radę Programową Kulinarnego Pucharu Polski zaserwowałbym elegancką kuchnię francuską w nowszym wydaniu.
Moje największe marzenie to nieustająco rozwijać się, nie stracić pasji i wiary w siebie.
Dobrą praktyką w kuchni jest słuchać bardziej doświadczonych kucharzy, dbać o porządek i nie uginać się pod presją.
Jeśli stanę na podium Kulinarnego Pucharu Polski, to na pewno wśród świetnych kucharzy.
W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Maciejem Małeckim.