Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Monika Ignaciuk bę...
Dariusz Osika
Grzegorz Adamarek
Jaroslav Orsevski
Adriana Wójcikowsk...
Grzegorz Bucki
Jędrzej Matyśkiewi...
Marcin Borowczyk
Katarzyna Kaczmarc...
Piotr Huszcz
Robert Branicki - ...
Jarek Owczarczyk -...
Gianluca Tomasi za...
Bartosz Puchałka
Dawid Konior
Marcin Nowak
Maciej Małecki
Restauracja Japońs...
Emil Klimas stanie...
Bartosz Peter
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
Grill Kamado
Gastromix
Naczynia Polska
Gros
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Elmak
Hello Coffee
Secpol
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Caffetea
Fanex
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Magda Stolc - finalistka KPP 2017!


Wielbicielka ryb, owoców morza i... Gordona Ramsaya.

Magda Stolc o sobie:


Moja przygodę z profesjonalną gastronomią rozpoczęłam po zakończeniu szkoły zawodowej, wiec swoje pierwsze samodzielne kroki stawiałam mając już 18 lat. Gotowanie zawsze było moją pasją, ale dbania o każdy, nawet najmniejszy szczegół, obserwowanie gości podczas kosztowania dań czy też estetyki talerza nauczył mnie mój były szef Krzysztof Wasik z Restauracji Jaga w Rumii. To on wspierał mnie, kiedy łączyłam pracę ze szkołą średnią i odkrywał przede mną tajniki gotowania, za co jestem mu ogromnie wdzięczna.
 

Ważnym krokiem w rozwoju mojej kariery zawodowej było objęcie samodzielnego kierowania kuchnią, a co za tym idzie, wyjście spod skrzydeł mojego szefa i sprawdzenia siebie i swoich umiejętności. To właśnie wtedy nauczyłam się tego, że swoją osobą reprezentuje każdy talerz, który wyjdzie spod mojej ręki. Zaczęłam dbać o każdy najmniejszy detal i zawsze mam w głowie słowa mojej nauczycielki Zawsze pierwsze jedzą oczy.

Inspirację do gotowania czerpię z… Inspirują mnie najlepsi. Przeglądam liczne strony gwiazdkowych restauracji, oglądam filmy, czytam książki kulinarne, ale także odwiedzam dobre i znane restaurację tak, aby być na bieżąco z nowinkami gastronomicznymi, bo jak wiadomo ciągle odkrywamy coś nowego.

Budowanie dania zaczynam od składnika głównego. Mając podstawę dania przychodzą mi do głowy różne kombinacje i fantazje. Zwracam również uwagę na kontrast barw, przełamywania smaku i doboru odpowiednich ziół.,

W pracy motywują mnie ludzie, którzy dzielą moją pasję, ale również goście, którzy powiedzą miłe słowa o moich daniach. Jak wiadomo często dopytuje kelnerów jaka była ich reakcja.

Najbardziej lubię przyrządzać… Uwielbiam przyrządzać wszelkiego rodzaju ryby i owoce morza, ale czy najbardziej? Nie mam swojego upodobania. Każdy produkt traktuje z takim samym zaangażowaniem.

Moje popisowe danie to… I tutaj jest zagwozdka, bo czy spośród tylu dań i kompozycji mogę wybrać to jedyne?

Nie wyobrażam sobie kuchni bez … To oczywiste - bez gości w restauracji. To dla nich przecież jesteśmy. Każdy szef kuchni czy zwykły kucharz, który stawia swoje pierwsze kroki chce dzielić się swoim smakiem i pasją.

Chciałbym/chciałabym poznać… Pewnie nie będę oryginalna mówiąc, że moim marzeniem jest spotkanie z Gordonem Ramsayem. Jest dla mnie ogromnym autorytetem.

Nie lubię smaku oleju z czarnuszki. Jeżeli ktoś nie próbował to niczego nie stracił.

Mój największy sukces zawodowy to… Jeżeli mam być szczera to sukcesem jest to, gdzie jestem, ile już osiągnęłam i ile przede mną. A patrząc od strony konkursów to ostatnie starcie w Międzynarodowym Festiwalu Kuchni Dworskiej w Szczawnie, który zakończył się zdobyciem I miejsca.

Za 5 lat chciałabym prowadzić własną restaurację i wciąż spełniać się zawodowo.

W dobry nastrój zawsze wprowadza mnie muzyka. To ona dodaje mi powera w pracy.

Gdybym wygrała bilet do dowolnego miejsca na świecie wybrałbym… pewnie bez namysłu byłby to staż w gwiazdkowej restauracji Gordona Ramseya.

W dniach 26-27 września będę walczyła jak lwica hehe :)

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Dominikiem Karpik. Damy z siebie wszystko!

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robot - Coupe Robvita Pizzola Smoker Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza M&M Gastro Steinberg Nektar Natura Zakłady Chemiczne EmiChem P.P. M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Gorbi Espiga
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000