Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Emil Klimas stanie...
Kolejny finalista ...
Rafał Kudliński wy...
Grille z wędzarnią...
Zwyciężczyni 6. Kr...
Regularnie podnosz...
Piekarze przed wyz...
Sommelier – ...
Nauczyłem się rozu...
"Carving to moje ż...
Sebastian Humski
Robert Joachimiak ...
C-Michel Labarre
Szef Michel Roth
Wywiad z członkiem...
Wywiad z Sylwią Bu...
Wywiad z Dariuszem...
Nieuczciwość praco...
Rozmowa z Mirosław...
Christoph Dilger -...
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Hello Coffee
LMS Online Sp. z o.o.
Nektar Natura
Gorbi
Artykuły spożywcze
Robvita
Pizzola
Hello Coffee
Menos
Caffetea
Sokołów
Belfood
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Magda Stolc - finalistka KPP 2017!


Wielbicielka ryb, owoców morza i... Gordona Ramsaya.

Magda Stolc o sobie:


Moja przygodę z profesjonalną gastronomią rozpoczęłam po zakończeniu szkoły zawodowej, wiec swoje pierwsze samodzielne kroki stawiałam mając już 18 lat. Gotowanie zawsze było moją pasją, ale dbania o każdy, nawet najmniejszy szczegół, obserwowanie gości podczas kosztowania dań czy też estetyki talerza nauczył mnie mój były szef Krzysztof Wasik z Restauracji Jaga w Rumii. To on wspierał mnie, kiedy łączyłam pracę ze szkołą średnią i odkrywał przede mną tajniki gotowania, za co jestem mu ogromnie wdzięczna.
 

Ważnym krokiem w rozwoju mojej kariery zawodowej było objęcie samodzielnego kierowania kuchnią, a co za tym idzie, wyjście spod skrzydeł mojego szefa i sprawdzenia siebie i swoich umiejętności. To właśnie wtedy nauczyłam się tego, że swoją osobą reprezentuje każdy talerz, który wyjdzie spod mojej ręki. Zaczęłam dbać o każdy najmniejszy detal i zawsze mam w głowie słowa mojej nauczycielki Zawsze pierwsze jedzą oczy.

Inspirację do gotowania czerpię z… Inspirują mnie najlepsi. Przeglądam liczne strony gwiazdkowych restauracji, oglądam filmy, czytam książki kulinarne, ale także odwiedzam dobre i znane restaurację tak, aby być na bieżąco z nowinkami gastronomicznymi, bo jak wiadomo ciągle odkrywamy coś nowego.

Budowanie dania zaczynam od składnika głównego. Mając podstawę dania przychodzą mi do głowy różne kombinacje i fantazje. Zwracam również uwagę na kontrast barw, przełamywania smaku i doboru odpowiednich ziół.,

W pracy motywują mnie ludzie, którzy dzielą moją pasję, ale również goście, którzy powiedzą miłe słowa o moich daniach. Jak wiadomo często dopytuje kelnerów jaka była ich reakcja.

Najbardziej lubię przyrządzać… Uwielbiam przyrządzać wszelkiego rodzaju ryby i owoce morza, ale czy najbardziej? Nie mam swojego upodobania. Każdy produkt traktuje z takim samym zaangażowaniem.

Moje popisowe danie to… I tutaj jest zagwozdka, bo czy spośród tylu dań i kompozycji mogę wybrać to jedyne?

Nie wyobrażam sobie kuchni bez … To oczywiste - bez gości w restauracji. To dla nich przecież jesteśmy. Każdy szef kuchni czy zwykły kucharz, który stawia swoje pierwsze kroki chce dzielić się swoim smakiem i pasją.

Chciałbym/chciałabym poznać… Pewnie nie będę oryginalna mówiąc, że moim marzeniem jest spotkanie z Gordonem Ramsayem. Jest dla mnie ogromnym autorytetem.

Nie lubię smaku oleju z czarnuszki. Jeżeli ktoś nie próbował to niczego nie stracił.

Mój największy sukces zawodowy to… Jeżeli mam być szczera to sukcesem jest to, gdzie jestem, ile już osiągnęłam i ile przede mną. A patrząc od strony konkursów to ostatnie starcie w Międzynarodowym Festiwalu Kuchni Dworskiej w Szczawnie, który zakończył się zdobyciem I miejsca.

Za 5 lat chciałabym prowadzić własną restaurację i wciąż spełniać się zawodowo.

W dobry nastrój zawsze wprowadza mnie muzyka. To ona dodaje mi powera w pracy.

Gdybym wygrała bilet do dowolnego miejsca na świecie wybrałbym… pewnie bez namysłu byłby to staż w gwiazdkowej restauracji Gordona Ramseya.

W dniach 26-27 września będę walczyła jak lwica hehe :)

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Dominikiem Karpik. Damy z siebie wszystko!

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska RATIONAL Robvita Pizzola Robot - Coupe Smoker Matlix Hello Coffee M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Iglotex Lemonia Sokołów EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Gaspol Menos Steinberg M&M Gastro Werner & Mertz Barson Gorbi Belfood Secpol LMS Online Sp. z o.o. Watersystem Reinex CTK Doram Barry Callebaut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000