Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Maciej Kobylański - finalista KPP!


Nominację do KPP 2017 zdobył wygrywając Konkurs im. Rafała Jelewskiego - Wielkopolski Kucharz Roku!

Maciej Kobylański o sobie:

Moja przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w wieku 16 lat, gdy rozpocząłem praktyki w najlepszym kaliskim hotelu Orbis Prosna, pod okiem najbardziej utalentowanego szefa kuchni tamtych czasów Wojciecha Michalaka.
 

Ważnym krokiem w rozwoju mojej kariery zawodowej był awans na szefa kuchni, który umożliwił mi tworzenie własnej kuchni w Restauracji Dwór Stary Chotów.

Inspirację do gotowania czerpię z tego co mnie otacza, czyli kuchni polskiej, którą znam od urodzenia i lokalnych produktów.

Budowanie dania zaczynam od wyboru głównego składnika i jego smaku, który następnie podkreślam odpowiednio dobranymi dodatkami.

W pracy motywuje mnie zespół kucharzy, z którymi pracuję na co dzień.

Najbardziej lubię przyrządzać warzywa i owoce za ich trójwymiarowy charakter. Warzywa i owoce można przyrządzić dziesiątkami technik, nadać im mnóstwo tekstur, kształtów i smaków w odróżnieniu od mięsa, które zamyka się w przygotowaniu do kilku technik i smaków.

Moje popisowe danie to zdekonstruowana polewka migdałowa zaczerpnięta z książki „Compendium ferculorum” Stanisława Czernieckiego.

Nie wyobrażam sobie kuchni bez zupy pomidorowej :)

Chciałbym poznać René Redzepi’ego, który imponuje mi charakterem i zawziętością w dążeniu do celu.

Nie lubię smaku grejpfruta i toniku.

Mój największy sukces zawodowy to zwycięstwo w konkursie Wielkopolski Kucharz Roku 2017 dzięki, któremu mogę teraz wziąć udział w KPP, najważniejszym konkursie kulinarnym w Polsce.

Za 5 lat chciałbym, jak każdy szef kuchni, otworzyć własną restaurację w rodzinnej miejscowości.

W dobry nastrój zawsze wprowadza mnie świetnie wykonany serwis i dobra muzyka.

Gdybym wygrał bilet do dowolnego miejsca na świecie wybrałbym Włochy ze względu na ich doskonałe wina, klimat i wyjątkową kuchnię.

W dniach 26-27 września będę świetnie się bawił na KPP.

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z moim przyjacielem, który jest jednocześnie moim sous chefem Igorem Praczyńskim.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000