Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.03.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Łukasz Boreczek wystąpi z Piotrem Huszczem!


Obaj zakwalifikowani się do finału KPP 2017 wygrywając konkurs kulinarny Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś.

Łukasz Boreczek o sobie:


Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem 10 lat temu w restauracji na lubelskiej starówce u boku szefa kuchni Krzysztofa Galasa.
 
 

Ważnym krokiem w rozwoju mojej kariery zawodowej były narodziny mojej córki Mai, dzięki której podniosłem sobie poprzeczkę i zacząłem nowoczesne gotowanie na najlepszym sprzęcie.

Inspirację do gotowania czerpię z przyrody, środowisk naturalnych roślin i zwierząt oraz codziennych sytuacji.

Budowanie dania zaczynam od znalezienia intrygującej techniki, elementu lub składnika do wykorzystania w potrawie, które zaskoczą konsumenta.

W pracy motywuje mnie uśmiech zadowolonych gości delektujących się moimi potrawami.

Najbardziej lubię przyrządzać dania kuchni francuskiej.

Moje popisowe danie to kulbin/puree z palonej cebuli i rzepaku/espuma z piwa imbirowego/marynowana cykoria/kruszonka z dyni i nerkowców/emulsja z kopru.

Nie wyobrażam sobie kuchni bez zgranej ekipy, pełnej pasji i zaangażowania.

Chciałbym poznać Granta Aschatz - szefa kuchni restauracji Alinea.

Nie lubię smaku chemii w jedzeniu.

Mój największy sukces zawodowy to nominacja i udział w Kulinarnym Pucharze Polski.

Za 5 lat chciałbym zostać szefem kuchni prestiżowej restauracji z autorską kuchnią.

W dobry nastrój zawsze wprowadza mnie udany serwis z dopracowanymi wszystkimi szczegółami.

Gdybym wygrał bilet do dowolnego miejsca na świecie wybrałbym Malediwy, żeby wybrać się do podwodnej restauracji Ithaa, gdzie jedząc lunch jednocześnie można podziwiać morski świat .

W dniach 26-27 września będę starał się wykonać wszystko według planu bez popełnienia jakichkolwiek błędów.

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Piotrem Huszczem.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000