Inspirację do gotowania czerpię z … Inspiruje mnie wszystko, przyroda, historia, konkursy. Czasami po przebudzeniu mam już pomysł na danie, które potem po niewielkich zmianach jest gotowe - trzeba dopasować składniki, spróbować, przetestować wielokrotnie.
W pracy motywuje mnie każda opinia naszych gości, moja załoga, chęć bycia coraz lepszy.
Najbardziej lubię przyrządzać… Tak naprawdę nie ma potraw, których nie lubiłbym przygotowywać, ale większą uwagę przykładam do potraw czy produktów, za którymi sam nie przepadam.
Moje popisowe danie to… Jest wiele dań, z których jestem zadowolony. Takim daniami są między innymi dania konkursowe i dania w menu restauracji.
Nie wyobrażam sobie kuchni bez mojej załogi.
Chciałbym poznać… Lubię poznawać ludzi, szczególnie z branży.
Nie lubię smaku porażki, ale każda porażka mnie wzmacnia. Nie lubię też smaku podrobów.
Mój największy sukces zawodowy to moja załoga, miejsce pracy, które stworzyliśmy i oczywiście awans do finału Kulinarnego Pucharu Polski.
Za 5 lat chciałbym być bogatszy o 5 lat doświadczeń.
W dobry nastrój zawsze wprowadza mnie pozytywna energia i dobry nastrój mojej rodziny i moich współpracowników.
Gdybym wygrał bilet do dowolnego miejsca na świecie wybrałbym… Jest wiele miejsc, które chciałbym zobaczyć i poznać. To na przykład Francja, Kuba czy Wenezuela.
W dniach 26-27 września będę realizował plan dobrej zabawy i pracy.
W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Łukaszem Boreczkiem.