Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Restauracja Japońs...
Emil Klimas stanie...
Bartosz Peter
Rafał Kudliński
Grille z wędzarnią...
Zwyciężczyni 6. Kr...
Regularnie podnosz...
Piekarze przed wyz...
Sommelier – ...
Nauczyłem się rozu...
"Carving to moje ż...
Sebastian Humski
Robert Joachimiak ...
C-Michel Labarre
Szef Michel Roth
Wywiad z członkiem...
Wywiad z Sylwią Bu...
Wywiad z Dariuszem...
Nieuczciwość praco...
Rozmowa z Mirosław...
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
GRILL KAMADO
Gastromix
Naczynia Polska
GROS
Artykuły spożywcze
Robvita
Pizzola
Hello Coffee
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Belgium`s Best
Secpol
Iglotex
Nektar Natura
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Bartosz Peter - zwycięzca KPP 2017


Srebrny medalista z Erfurtu najbardziej lubi przyrządzać białe szparagi po flamandzku.
 
Bartosz Peter o sobie:

Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w 2012 roku u boku Sebastiana Krauzowicza i Marcina Gruszki.

Ważnym krokiem w rozwoju mojej kariery zawodowej był wyjazd do pracy w belgijskiej gwiazdkowej restauracji Centpourcent. To tam poznałem smak codziennej walki o serwowanie posiłków najwyższych lotów.

Inspirację do gotowania czerpię ze wszystkiego co mnie otacza. Inspirują mnie ludzie, produkty, kształty.

Budowanie dania zaczynam od stworzenia piramidy smaku, czyli trzech smaków, które się ze sobą łączą. Nastepnie staram się krok po kroku udoskonalać każdy z elementów dania.

W pracy motywuje mnie zaangażowanie i pasja ludzi, którymi się otaczam.

Najbardziej lubię przyrządzać białe szparagi po flamandzku. To specjał, którego nauczyłem się w Belgii i uważam, że jest to najepsza metoda przedstawienia białych szparagów, która pokazuje ich urok.

Moje popisowe danie to jagnięcina. Uwielbiam ją przyrządzać, wykorzystywać 100% tuszy. To niezwykle wyraziste mięso, które uważam za wyśmienite.

Nie wyobrażam sobie kuchni bez soli.

Chciałbym poznać Thomasa Kellera. Jest moim guru.

Nie lubię smaku duriana. Miałem okazję skosztować go kilka razy i zawsze kończy się tak samo ...

Mój największy sukces zawodowy to srebrny medal podczas Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie oraz srebrny medal w europejskich eliminacjach do Young Chefs Challenge.

Za 5 lat chciałbym dalej realizować się w swoim zawodzie, podejmować kolejne wyzwania i nieustanie się rozwijać. Gastronomia to niekończońca się nauka.

W dobry nastrój zawsze wprowadza mnie pływanie lub rower. Bardzo lubię aktywny wypoczynek. Mogę zebrać myśli i odświeżyć umysł.

Gdybym wygrał bilet do dowolnego miejsca na świecie wybrałbym Azję, ponieważ wyróżnia ją długa historia, kultura jedzenia oraz bogactwo składników.

W dniach 26-27 września będę walczył o najwyższe miejsce na podium.

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Rafałem Kudlińskim.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Pizzola Robot - Coupe RATIONAL Robvita Smoker GRILL KAMADO Gastromix Matlix Naczynia Polska GROS HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Secpol LMS Online Sp. z o.o. Watersystem EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Gaspol Reinex Barry Callebaut Barson Caffetea Tableart Tomasz Miszczak
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000