Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpoczęłam 2 lata temu w Restauracji i Hotelu Piano u boku Szefa kuchni Piotra Huszcza.
Kluczową rolę w moim rozwoju zawodowym odegrała chęć zdrowego odżywiania się, bez sztucznych składników.
W zawodzie kucharza najbardziej cenię to, że mogę się rozwijać i poznawać nowe smaki.
W sytuacjach kryzysowych w kuchni potrafię być opanowana i dokończyć to co zaczęłam.
W pracy kucharza najważniejsze są dobry smak.
O sukcesie kucharza świadczy liczba zadowolonych gości w restauracji.
W mojej kuchni nie brakuje nigdy przypraw i dobrego humoru.
Chciałbym przygotować kolację dla… Na razie jestem na początku swojej drogi kulinarnej i wielką radość sprawia mi gotowanie dla wszystkich, a najchętniej podałabym własnoręcznie zrobiony makaron skomponowany z dodatkami wybranymi przez gości.
W kuchni polskiej najbardziej cenię jakość i różnorodność produktów sezonowych.
Mam zawsze apetyt na szarlotkę.
Na mapie świata najbardziej inspirują mnie Włochy.
Porzeczki kojarzą mi się z dzieciństwem u mojej babci w górach.
W dniach 2-3 października będę na Kulinarnym Pucharze Polski, jako pomocnik szefa Piotra Huszcz.
W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Piotrem Huszcz.