Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Monika Ignaciuk bę...
Dariusz Osika
Grzegorz Adamarek
Jaroslav Orsevski
Adriana Wójcikowsk...
Grzegorz Bucki
Jędrzej Matyśkiewi...
Marcin Borowczyk
Katarzyna Kaczmarc...
Piotr Huszcz
Robert Branicki - ...
Jarek Owczarczyk -...
Gianluca Tomasi za...
Bartosz Puchałka
Dawid Konior
Marcin Nowak
Maciej Małecki
Restauracja Japońs...
Emil Klimas stanie...
Bartosz Peter
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
Grill Kamado
Gastromix
Naczynia Polska
Gros
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Elmak
Hello Coffee
Secpol
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Caffetea
Fanex
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Jędrzej Matyśkiewicz wystąpi w KPP 2018


Ma zawsze apetyt na dania babci.
 


Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem po szkole, w hotelu i restauracji Zagroda Bamberska, u boku doświadczonego zespołu z wymagającym szefem kuchni.

Kluczową rolę w moim rozwoju zawodowym odegrał każdy szef i kucharz, którzy byli wymagający i zarazem cierpliwi w przekazywaniu swojej wiedzy.

W zawodzie kucharza najbardziej cenię energię i poczucie zadowolenia, gdy wydaję gościom ładne i smaczne dania.

W sytuacjach kryzysowych w kuchni potrafię wziąć głęboki oddech i skierować myśli na pozytywny tor.

W pracy kucharza najważniejsze są
opanowanie, szybkość i dokładność w podejmowaniu decyzji.

O sukcesie kucharza świadczy
szeroki uśmiech na twarzy stałych gości odwiedzających restaurację.

W mojej kuchni nie brakuje nigdy pozytywnego nastawienia do pracy i sezonowych produktów.

Chciałbym przygotować kolację dla całej mojej rodziny, ponieważ rzadko mamy okazję się spotkać razem. W menu na pewno znalazłyby się tradycyjne polskie potrawy, które najbardziej lubimy, z nutką nowoczesności.

W kuchni polskiej najbardziej cenię fakt, że produkty są dostępne pod ręką oraz często mogę je zobaczyć i posmakować w ich naturalnym środowisku.

Mam zawsze apetyt na dania babci, które razem z całą rodziną spożywamy w święta lub z okazji różnych uroczystości.

Na mapie świata najbardziej inspiruje mnie Japonia.

Porzeczki kojarzą mi się ze wspaniałą porą roku, kiedy to można spróbować ich prosto z krzaka – takie są najpyszniejsze!

W dniach 2-3 października wystartuję w Kulinarnym Pucharze Polski i ze wszystkich sił będę wspierał mojego kolegę z zespołu.

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Marcinem Borowczykiem, bardzo pozytywnym człowiekiem, który dzieli się ze mną swoją wiedzą i doświadczeniem.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robot - Coupe Robvita Pizzola Smoker Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza M&M Gastro Steinberg Nektar Natura Zakłady Chemiczne EmiChem P.P. M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Gorbi Espiga
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000