Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Jarek Owczarczyk - finalista KPP 2018


Swoją przygodę z gastronomią rozpocząłem w 2009 r., zaraz po ukończeniu szkoły gastronomicznej przy ul. Poznańskiej 6/8 w Warszawie. Pracę, a zarazem przygodę na kuchni zacząłem w kameralnej restauracji u boku Pawła Kalbarczyka.
 

Kluczową rolę w moim rozwoju zawodowym odegrała
praca w restauracjach hotelowych, a zwłaszcza praca w Hotelu InterContinental w restauracji Plater. To był skok milowy, za co dziękuję.

W zawodzie kucharza najbardziej cenię
swobodę w tworzeniu nowych kompozycji. Tylko wyobraźnia może nas ograniczać.

W sytuacjach kryzysowych w kuchni potrafię sobie poradzić i znaleźć rozsądne rozwiązanie.

W pracy kucharza najważniejsze są
poczucie dobrego smaku.

O sukcesie kucharza świadczy
miłość do gotowania oraz widok powracających i zadowolonych gości.

W mojej kuchni nie brakuje nigdy masła i dobrego humoru.

Chciałbym przygotować kolację
dla Prezydenta (uśmiech). W menu na pewno znalazłoby się coś wyjątkowego i pysznego, a mianowicie podałbym comber z sarny aromatyzowany ziołami z borowikami.

W kuchni polskiej najbardziej cenię sobie najlepszej jakości produkty oraz  tradycję.

Mam zawsze apetyt na …więcej ;-)

Na mapie świata najbardziej inspiruje mnie
Skandynawia.

Porzeczki kojarzą mi się ze słodkim deserem ,wytrawnym sosem.

W dniach 2-3 października będę walczył w finale Kulinarnego Pucharu Polski.

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Robertem Branickim.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000