Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Marcin Soból
Dawid Wojciechowsk...
Bartosz Peter
Paweł Salamon
Piotr Kuzdro
Kamil Tłuczek
Ramón Roteta
Michał Kozłowski
Bartosz Fabiś
Piotr Kamieniczny ...
Monika Ignaciuk bę...
Dariusz Osika
Grzegorz Adamarek
Jaroslav Orsevski
Adriana Wójcikowsk...
Grzegorz Bucki
Jędrzej Matyśkiewi...
Marcin Borowczyk
Katarzyna Kaczmarc...
Piotr Huszcz
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
Chef Mate
Grill Kamado
Gastromix
Naczynia Polska
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Elmak
Hello Coffee
Secpol
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Caffetea
Fanex
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Jarek Owczarczyk - finalista KPP 2018


Swoją przygodę z gastronomią rozpocząłem w 2009 r., zaraz po ukończeniu szkoły gastronomicznej przy ul. Poznańskiej 6/8 w Warszawie. Pracę, a zarazem przygodę na kuchni zacząłem w kameralnej restauracji u boku Pawła Kalbarczyka.
 

Kluczową rolę w moim rozwoju zawodowym odegrała
praca w restauracjach hotelowych, a zwłaszcza praca w Hotelu InterContinental w restauracji Plater. To był skok milowy, za co dziękuję.

W zawodzie kucharza najbardziej cenię
swobodę w tworzeniu nowych kompozycji. Tylko wyobraźnia może nas ograniczać.

W sytuacjach kryzysowych w kuchni potrafię sobie poradzić i znaleźć rozsądne rozwiązanie.

W pracy kucharza najważniejsze są
poczucie dobrego smaku.

O sukcesie kucharza świadczy
miłość do gotowania oraz widok powracających i zadowolonych gości.

W mojej kuchni nie brakuje nigdy masła i dobrego humoru.

Chciałbym przygotować kolację
dla Prezydenta (uśmiech). W menu na pewno znalazłoby się coś wyjątkowego i pysznego, a mianowicie podałbym comber z sarny aromatyzowany ziołami z borowikami.

W kuchni polskiej najbardziej cenię sobie najlepszej jakości produkty oraz  tradycję.

Mam zawsze apetyt na …więcej ;-)

Na mapie świata najbardziej inspiruje mnie
Skandynawia.

Porzeczki kojarzą mi się ze słodkim deserem ,wytrawnym sosem.

W dniach 2-3 października będę walczył w finale Kulinarnego Pucharu Polski.

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Robertem Branickim.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Robvita Pizzola Rational Smoker Chef Mate Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Werner & Mertz Krosno EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Gaspol Artek Watersystem Barson
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000