Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
LabelFresh
Chef Mate
Grill Kamado
Gastromix
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
Elmak
Hello Coffee
Belgium`s Best
Iglotex
Menos
Caffetea
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Jan Cup - kolejny finalista KPP 2019


Zwycięzca Mistrzostw Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra 2019.

Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w 2007 roku u boku szefa kuchni Piotra Sabali.

Najważniejsze doświadczenie na mojej kulinarnej drodze to udział w konkursach kulinarnych, w których stanąłem na podium, dzięki czemu mam możliwość wystąpienia w Kulinarnym Pucharze Polski 2019.

Mój autorytet kulinarny to Sergio Herman, holenderski szef kuchni, zdobywca trzech gwiazdek Michelin. Podziwiam go za skromność, dokładność, jak również za prostotę w serwowanych daniach.

W mojej kuchni nigdy nie będę się zatrzymywać i mówić ,,stop”. Każdy dzień przynosi mi nowe pomysły, nowe ciekawe połączenia produktów i smaków, by skomponować ciekawe danie. Nie będę stosować nigdy drogi na skróty, by nie zabrakło uśmiechu, radości i zadowolenia gości, którzy mają okazję spróbować potraw wychodzących spod mojej ręki.

Chciałbym spróbować dań, które wyszły spod ręki szefów kuchni takich jak Sergio Herman oraz Grant Achatz.

Idealny deser na letnie dni to delikatne ciasto z beskidzkimi jagodami z delikatnymi, śmietankowymi lodami i sosem na bazie mleka kokosowego, żółtek i koniaku.

Kulinarne inspiracje w książkach, Internecie, a czasem na zwykłym spacerze. W ciszy i spokoju potrafią przyjść nowe ciekawe pomysły na dobre danie.

Lubię moją pracę, ponieważ mogę robić to, co tak naprawdę lubię, czyli gotować, rozwijać się, sprawdzać samego siebie, tworzyć komponować nowe dania i patrzeć na zadowolenie gości. Lubię to co robię, a moim zdaniem, nie ma nic gorszego jak robienie czegoś czego się nie lubi.

Jeśli ktoś myśli poważnie o karierze w gastronomii, to musi poświecić się swojej pracy, mocno zaangażować się pochłaniając wiedzę od szefów kuchni i pamiętając o tym, że uczymy się całe życie. Trzeb pamiętać o pokorze, liczyć się ze zdaniem innych i być gotowym na stres.

Gdybym gościł na obiedzie Radę Programową Kulinarnego Pucharu Polski zaserwowałbym dania kuchni polskiej. Na przystawkę podałbym

policzki wieprzowe i grasicę z kurkami, pieczonym porem, esencją z pietruszki i kwaśną śmietaną. Na drugie danie przygotowałbym comber jagnięcy oraz zioła łąkowe, botwinę, sos sosnowy, młodą marchew i konfitura z dymki.

Moje największe marzenie to stanąć na podium Kulinarnego Pucharu Polski 2019 i rozwijać się dalej, by kiedyś być dobrym szefem kuchni.

Dobrą praktyką w kuchni jest pójście na głęboką wodę. Trzeba też mieć dużo chęci, zaangażowania i wiary w siebie oraz dobrego nauczyciela, dzięki któremu można wiele się nauczyć.

Jeśli stanę na podium Kulinarnego Pucharu Polski, to spełni się jedno z moich marzeń.  Będzie to dla mnie duże wyróżnienie i przypieczętuje w jakiś sposób moje osiągnięcia w konkursach kulinarnych, w których miałem okazje brać udział.

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Grzegorzem Adamarkiem którego poznałem na konkursach kulinarnych. Połączyliśmy nasze siły czego efektem był wspólny udział w konkursie „Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra” i zajęcie w nim pierwszego miejsca oraz zdobycie nominacji do Kulinarnego Pucharu Polski. Podczas drugiego konkursu, Festiwalu Kuchni Dworskiej, również udało się stanąć na pierwszym miejscu, więc mam nadzieję, że nasza współpraca oraz zaangażowanie pozwoli nam stanąć na podium KPP.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Ch?odnictwo Przemys?owe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational Smoker LabelFresh Cukiernia M&K Debic Chef Mate Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wod? Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet ? sprzeda? hurtowa sztu?ców Hello Coffee M. Ferber Wypo?yczalnia Sprz?tu Cateringowego Soko?ów Belfood Menos
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj si? |  Klub Gastrony |  Bezp?atne konto |  Bezp?atny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000