Nie wyobraża sobie kuchni bez świeżych ziół.
Igor Praczyński o sobie:
Moja przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w 2011 roku w Restauracji Dwór Stary Chotów, u boku Macieja Kobylańskiego.
Ważnym krokiem w rozwoju mojej kariery zawodowej był udział w konkursie Młody Kreator Sztuki Kulinarnej
Inspirację do gotowania czerpię z książek i podpatrując gwiazdkowych szefów kuchni.
Budowanie dania zaczynam od klasycznych połączeń smakowych, rodzajów tekstur oraz składników.
W pracy motywuje mnie chęć bycia lepszym w swoim fachu.
Najbardziej lubię przyrządzać ryby i makarony.
Moje popisowe danie to łosoś z krewetkami.
Nie wyobrażam sobie kuchni bez świeżych ziół.
Nie lubię smaku pikantnego.
Mój największy sukces zawodowy to wspólna praca Szefem Maćkiem Kobylańskim i uzyskanie 2 czapek w przewodniku Gault & Millau.
Za 5 lat chciałbym zostać szefem kuchni.
W dobry nastrój zawsze wprowadza mnie udany serwis.
Gdybym wygrał bilet do dowolnego miejsca na świecie wybrałbym Włochy, aby poznać regionalne wina, pasty i sery.
W dniach 26-27 września będę skupiony i zmotywowany na swoim występie w Kulinarnym Pucharze Polski.
W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Maciejem Kobylańskim.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.