Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Emil Klimas stanie...
Kolejny finalista ...
Rafał Kudliński wy...
Grille z wędzarnią...
Zwyciężczyni 6. Kr...
Regularnie podnosz...
Piekarze przed wyz...
Sommelier – ...
Nauczyłem się rozu...
"Carving to moje ż...
Sebastian Humski
Robert Joachimiak ...
C-Michel Labarre
Szef Michel Roth
Wywiad z członkiem...
Wywiad z Sylwią Bu...
Wywiad z Dariuszem...
Nieuczciwość praco...
Rozmowa z Mirosław...
Christoph Dilger -...
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Hello Coffee
LMS Online Sp. z o.o.
Nektar Natura
Gorbi
Artykuły spożywcze
Robvita
Pizzola
Hello Coffee
Menos
Caffetea
Sokołów
Belfood
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Grzegorz Adamarek finalistą KPP 2017!


Grzegorz Adamarek finalistą KPP 2017!

Do udziału w KPP zakwalifikował się wygrywając 4. edycję konkursu Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro.

Grzegorz Adamarek o sobie:


Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w 2012 roku, z którą jestem związany już 11 lat. Swoje pierwsze kroki stawiałem w rzeszowskich restauracjach gdzie z roku na rok czułem, że czegoś mi brak. Dopiero w 2014 roku u boku Rafał Grodzieńskiego, a potem Michała Kuduka zacząłem próbować swoich sił w konkursach kulinarnych:
  •     Kuchnia grecka    Expo Sweet 2017
  •     Pomorskie potyczki kulinarne
  •     Pstrąg w Pieninach
  •     Narol Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro.


Ważnym krokiem w rozwoju mojej kariery zawodowej było podnoszenie umiejętności zawodowych o coraz wyższą poprzeczkę.

Inspirację do gotowania czerpię z natury i składników, które mi daje.

Budowanie dania zaczynam od składników obowiązkowych, do których dobieram inne surowce, które razem tworzą doskonałe połączenia smakowe.

W pracy motywują mnie zadowolenie na twarzy klienta, który wraca ciekawy kolejnych doznań kulinarnych i nowych połączeń smakowych zmieniających się wraz z porami roku.

Najbardziej lubię przyrządzać dania, które sprawiają, iż klient może powrócić do smaków dzieciństwa w rodzinnym domu. Jest zadowolony i z wielka ochota wraca ponownie.

Moje popisowe danie to sarna z runem leśnym.

Nie wyobrażam sobie kuchni bez miłości do tego, co się robi. Gotować trzeba z sercem. Nie ważne czy gotuje się dla całej rodziny, pary czy tylko dla samego siebie. Potrawy, w które wkłada się serce zawsze lepiej smakują.

Chciałabym poznać smaki, których jeszcze nie odkryłem.

Nie lubię smaku gorzej kawy.

Mój największy sukces to osiągnięcie poziomu, na którym obecnie jestem oraz możliwość robienia tego co kocham w zespole, który gotuje z pasją i wkłada ogromny trud oraz zaangażowanie w przygotowywane dania.

Za 5 lat chciałbym być szefem kuchni, który wspólnie z załogą, ciągle dąży do doskonałości, pragnie odkrywać nowe smaki oraz odnosi dalsze sukcesy zawodowe.

W dobry nastrój zawsze wprowadza mnie dobra muzyka.

Gdybym wygrał bilet do dowolnego miejsca na świecie wybrałbym kontynent azjatycki, gdyż chciałbym poznać tajniki tamtejszej kuchni. Kuchnia ta jest bardzo mało znaną w Europie. Jest bardzo ciekawa i myślę, że mogłaby dużo wnieść w moje kolejne dania.

W dniach 26-27 września będę walczył w Kulinarnym Pucharze Polski robiąc to, co kocham.

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię wraz z Michałem Łakomym.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska RATIONAL Robvita Pizzola Robot - Coupe Smoker Matlix Hello Coffee M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Iglotex Lemonia Sokołów EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Gaspol Menos Steinberg M&M Gastro Werner & Mertz Barson Gorbi Belfood Secpol LMS Online Sp. z o.o. Watersystem Reinex CTK Doram Barry Callebaut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000