Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Emil Klimas stanie...
Kolejny finalista ...
Rafał Kudliński wy...
Grille z wędzarnią...
Zwyciężczyni 6. Kr...
Regularnie podnosz...
Piekarze przed wyz...
Sommelier – ...
Nauczyłem się rozu...
"Carving to moje ż...
Sebastian Humski
Robert Joachimiak ...
C-Michel Labarre
Szef Michel Roth
Wywiad z członkiem...
Wywiad z Sylwią Bu...
Wywiad z Dariuszem...
Nieuczciwość praco...
Rozmowa z Mirosław...
Christoph Dilger -...
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Firelight Glass
Hello Coffee
LMS Online Sp. z o.o.
Nektar Natura
Artykuły spożywcze
Robvita
Pizzola
Hello Coffee
Menos
Caffetea
Sokołów
Belfood
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Emil Klimas stanie do walki o Kulinarny Puchar Polski


Jego największy sukces zawodowy to zostanie zastępcą Ernesta Jagodzińskiego.

Emil Klimas o sobie:


Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w poznańskiej restauracji Cucina pod okiem Ernesta Jagodzińskiego. Był to rok 2013.
 

Ważnym krokiem w rozwoju mojej kariery zawodowej było szkolenie się pod opieką Ernesta Jagodzińskiego.

Inspirację do gotowania czerpię od moich kolegów z branży, książek kucharskich oraz programów kulinarnych.

Budowanie dania zaczynam od łączenia nieoczywistych smaków i tekstur. Następnie myślę nad kolorami i ułożeniem na talerzu.

W pracy motywuje mnie mój zespół. Dostaję niesamowitej energii, kiedy kucharze są zadowoleni ze swojej pracy.

Najbardziej lubię przyrządzać mise en place na konkursy, a w domu lasagne :)

Moim popisowym daniem jest to, które zaserwujemy na Kulinarnym Pucharze Polski.

Nie wyobrażam sobie kuchni bez Emila Klimasa :)

Chciałbym poznać wszystkie tajniki kuchni molekularnej.

Nie lubię smaku rozmarynu i bobu.

Mój największy sukces zawodowy to zostanie zastępcą Ernesta Jagodzińskiego.

Za 5 lat chciałbym mieć własną restaurację.

W dobry nastrój zawsze wprowadza mnie zimne piwo po ciężkim serwisie.

Gdybym wygrał bilet do dowolnego miejsca na świecie wybrałbym jakąś bezludną, tropikalną wyspę. Dlaczego? Po prostu, żeby odpocząć.

W dniach 26-27 września będę odbierał nagrodę za pierwsze miejsce na Kulinarnym Pucharze Polski.

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z moim druhem, Dawidem Feistem.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska RATIONAL Robvita Pizzola Robot - Coupe Smoker Matlix Metro Plast Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Iglotex Lemonia CTK Doram Piórex Sokołów Steinberg Menos Gorbi Werner & Mertz Na Lunch Belfood M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Secpol LMS Online Sp. z o.o. Watersystem Reinex
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000