Miejsce w finale zapewniła mu nominacja w Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś".
Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w poznańskiej restauracji Cucina u boku Ernesta Jagodzińskiego w 2013 roku.
Najważniejsze doświadczenie na mojej kulinarnej drodze to praca w restauracji Cucina.
Mój autorytet kulinarny to Massimo Bottura.
W mojej kuchni nigdy nie brakuje dobrego smaku.
Chciałbym spróbować dań, które wyszły spod ręki Massimo Bottury.
Idealny deser na letnie dni to sorbet marakuja.
Kulinarne inspiracje odnajduję w książkach oraz filmach.
Lubię moją pracę, ponieważ dzięki niej rozwijam swoją pasję i nie sposób się nudzić.
Jeśli ktoś myśli poważnie o karierze w gastronomii, to powinien być gotowy na poświęcenia i bolące nogi :)
Gdybym gościł na obiedzie Radę Programową Kulinarnego Pucharu Polski zaserwowałbym krupnik oraz poznańską kaczkę z pyzami.
Moje największe marzenie to prowadzić własną restauracje.
Dobrą praktyką w kuchni jest dbałość o szczegóły.
Jeśli stanę na podium Kulinarnego Pucharu Polski, to spełnię swoje marzenie.
W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Dominikiem Świąteckim.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.