Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w 2005 r. w Hotelu Rubens
Kluczową rolę w moim rozwoju zawodowym odegrała praca w Hotelu Copernicus i restauracji Sfera by Sebastian Krauzowicz .
W zawodzie kucharza najbardziej cenię możliwość ciągłego rozwoju.
W sytuacjach kryzysowych w kuchni potrafię zachować spokój.
W pracy kucharza najważniejsze są smak, produkt, zaangażowanie i determinacja.
O sukcesie kucharza świadczy ciągle i twórcze dążenie do celu, i zadowoleni goście.
W mojej kuchni nie brakuje nigdy przypraw i zgranego teamu.
Chciałbym przygotować kolację dla całej mojej rodziny, dla której mam tak mało czasu.
W kuchni polskiej najbardziej cenię sezonowość i bogactwo produktu.
Mam zawsze apetyt na pizzę.
Na mapie świata najbardziej inspiruje mnie Skandynawia.
Porzeczki kojarzą mi się z latem i wakacjami na działce u dziadków, a co za tym idzie z plackiem drożdżowym.
W dniach 2-3 października będę robił wszystko, aby Bartosz Peter obronił tytuł z zeszłego roku.