Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Dawid Konior - finalista KPP 2017


Jego popisowe danie to: suszony schab z marynowanymi warzywami oraz majonezem z czosnku niedźwiedziego.
 


Dawid Konior o sobie:


Moja przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w 2012 roku zaraz po zakończeniu szkoły. Moim pierwszym miejscem pracy była restauracja Nowy Świat w Bielsko-Białej.

Ważnym krokiem w rozwoju mojej kariery zawodowej był pierwszy zwycięski konkurs dla profesjonalistów w 2013 roku i nominacja do KPP 2013.

Inspirację do gotowania czerpię z zagranicznych książek wielu znanych szefów kuchni oraz natury i tego co mnie otacza.

Budowanie dania zaczynam od poznania składnika głównego skąd pochodzi, jak się zachowuje przy danej obróbce i z czym najlepiej się komponuje na talerzu.

W pracy motywuje mnie chęć bycia coraz lepszym w tym co robię.

Najbardziej lubię przyrządzać dania, w których pierwsze skrzypce odgrywa mięso.

Moje popisowe danie to suszony schab z marynowanymi warzywami oraz majonezem z czosnku niedźwiedziego.

Nie wyobrażam sobie kuchni bez przypraw.

Chciałbym poznać kuchnię włoską u samego źródła i tamtejsze produkty.

Nie lubię smaku gorzkiego.

Mój największy sukces zawodowy to I m-ce na VI Festiwalu Borów Dolnośląskich Ale Pasztet

Za 5 lat chciałbym wyjechać i pracować na statkach.

W dobry nastrój zawsze wprowadza mnie dobra muzyka.

Gdybym wygrał bilet do dowolnego miejsca na świecie wybrałbym Tajlandię ze względu na możliwość poznania tamtejszej kuchni oraz wspaniałe miejsce do odpoczynku i relaksu.

W dniach 26-27 września będę starał się wraz z partnerem zaskoczyć sędziów i pokazać się z jak najlepszej strony.

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Bartoszem Puchałką.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000