Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Dawid Konior - finalista KPP 2018


W kuchni polskiej najbardziej ceni kuchnię śląską. Dlaczego?
 


Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem
w 2012 roku pracując w restauracji Nowy Świat w Bielsku-Białej.

Kluczową rolę w moim rozwoju zawodowym odegrała pani Irena Rusin - moja nauczycielka technologii z gastronoma, która zaszczepiła we mnie chęć gotowania i rozwijania się.

W zawodzie kucharza najbardziej cenię sobie gości, bo to oni tak naprawdę weryfikują nasze umiejętności.

W sytuacjach kryzysowych w kuchni potrafię bardzo szybko znaleźć inne rozwiązanie.

W pracy kucharza najważniejsze są skupienie i ciągła praca nad sobą.

O sukcesie kucharza świadczy jego determinacja i zaangażowanie połączone z pokorą i chęcią czerpania wiedzy od innych.

W mojej kuchni nie brakuje nigdy dobrej atmosfery.

Chciałbym przygotować kolację dla... Tak naprawdę dla nikogo konkretnego, ponieważ cieszy mnie każdy zadowolony gość wychodzący z mojej restauracji.

W kuchni polskiej najbardziej cenię kuchnię śląską, ponieważ to właśnie na tej kuchni się wychowałem.

Mam zawsze apetyt na
pierogi z mięsem z dodatkiem kwaśnej śmietany i skwarek. Koniecznie podane ze świeżo mielonym pieprzem.

Na mapie świata najbardziej inspiruje mnie Azja i jej smaki.

Porzeczki kojarzą mi się z dzieciństwem i zbiorem porzeczek u znajomych.

W dniach 2-3 października będę starał się przygotować wszystkie dania najlepiej jak potrafię.

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Bartoszem Puchałką.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000