Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w 2012 roku pracując w restauracji Nowy Świat w Bielsku-Białej.
Kluczową rolę w moim rozwoju zawodowym odegrała pani Irena Rusin - moja nauczycielka technologii z
gastronoma, która zaszczepiła we mnie chęć gotowania i rozwijania się.
W zawodzie kucharza najbardziej cenię sobie gości, bo to oni tak naprawdę weryfikują nasze umiejętności.
W sytuacjach kryzysowych w kuchni potrafię bardzo szybko znaleźć inne rozwiązanie.
W pracy kucharza najważniejsze są skupienie i ciągła praca nad sobą.
O sukcesie kucharza świadczy jego determinacja i zaangażowanie połączone z pokorą i chęcią czerpania wiedzy od innych.
W mojej kuchni nie brakuje nigdy dobrej atmosfery.
Chciałbym przygotować kolację dla... Tak naprawdę dla nikogo konkretnego, ponieważ cieszy mnie każdy zadowolony gość wychodzący z mojej restauracji.
W kuchni polskiej najbardziej cenię kuchnię śląską, ponieważ to właśnie na tej kuchni się wychowałem.
Mam zawsze apetyt na pierogi z mięsem z dodatkiem kwaśnej śmietany i skwarek. Koniecznie podane ze świeżo mielonym pieprzem.
Na mapie świata najbardziej inspiruje mnie Azja i jej smaki.
Porzeczki kojarzą mi się z dzieciństwem i zbiorem porzeczek u znajomych.
W dniach 2-3 października będę starał się przygotować wszystkie dania najlepiej jak potrafię.
W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Bartoszem Puchałką.