Ważnym krokiem w rozwoju mojej kariery zawodowej było przejście przez wszystkie sekcje kuchenne, zaczynając na kuchni zimnej, a kończąc na mięsach i sosach.
Inspirację do gotowania czerpię z książek kucharskich oraz od najlepszych szefów kuchni.
Budowanie dania zaczynam od doboru wyrafinowanych dodatków do składnika głównego.
W pracy motywuje mnie możliwość rozwoju oraz poznawanie nowych smaków.
Najbardziej lubię przyrządzać jedzenie mojej rodzinie.
Moje popisowe danie to każde, które znajduje się na talerzu.
Nie wyobrażam sobie kuchni bez soli.
Chciałbym poznać kuchnię tajską.
Nie lubię smaku sosu rybnego.
Mój największy sukces zawodowy to zostanie chef de parte.
Za 5 lat chciałbym prowadzić własną kuchnię.
W dobry nastrój zawsze wprowadza mnie moja kobieta.
Gdybym wygrał bilet do dowolnego miejsca na świecie wybrałbym przedmieścia Tajlandii. Dlaczego? Żeby spróbować lokalnej, ulicznej kuchni.
W dniach 26-27 września zrobię wszystko, aby wygrać Kulinarny Puchar Polski
W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z moim przyjacielem Emilem Klimasem.