Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Marcin Soból
Dawid Wojciechowsk...
Bartosz Peter
Paweł Salamon
Piotr Kuzdro
Kamil Tłuczek
Ramón Roteta
Michał Kozłowski
Bartosz Fabiś
Piotr Kamieniczny ...
Monika Ignaciuk bę...
Dariusz Osika
Grzegorz Adamarek
Jaroslav Orsevski
Adriana Wójcikowsk...
Grzegorz Bucki
Jędrzej Matyśkiewi...
Marcin Borowczyk
Katarzyna Kaczmarc...
Piotr Huszcz
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
Chef Mate
Grill Kamado
Gastromix
Naczynia Polska
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Elmak
Hello Coffee
Belfood
Secpol
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Caffetea
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Dariusz Osika - finalista KPP 2018


Tajlandia dla niego to kraj miliona smaków oraz targowisk wypełnionych zapachem i ogromną gamą produktów.
 


Przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w drugiej klasie technikum, gdy zostałem wysłany na praktyki do Hotelu Blue Diamond, w którym obecnie pracuję. Wówczas szefował tam Michał Kuduk, wybitny kucharz, który rozbudził we mnie pasję gotowania.

Kluczową rolę w moim rozwoju zawodowym odegrał konkurs 'Galicyskie Smaki Wczoraj Dziś i Jutro, który odbył się w miejscowości Narol. Natłok pracy, przygotowań i obowiązków, które mi narzucili moi koledzy z pracy sprawił, że zacząłem przykładać większą wagę do powierzonych mi prac.

W zawodzie kucharza najbardziej cenię poznawania nowych smaków oraz możliwość spotkania wielu wybitnych ludzi, którzy dzięki temu zawodowi osiągnęli ogromny sukces w życiu.

W sytuacji kryzysowej przeważnie ktoś czuwa obok i wiem, że zawsze mogę na niego liczyć, lecz gdy jestem sam staram się zachować zimną krew i robić co do mnie należy.

W pracy kucharza najważniejsze są poczucie smaku, wyobraźnia którą następnie można przełożyć na talerz, bycie odpowiedzialnym i pewnym rzeczy, które się tworzy.

O sukcesie kucharza świadczy jego doświadczenie i chęć dzielenia się nim z innymi, a także brak wywyższania się nad osobami z mniejszym doświadczeniem.

W mojej kuchni nie brakuje nigdy odpowiedzialności za otrzymane zadania, zgranego team'u, który zawsze może na siebie liczyć oraz dobrego humoru gdy jest na to czas.

Chciałbym przygotować kolację dla mojego ulubionego artysty muzycznego Mateusza Karasia „Białasa,,. W moim menu na pewno znalazłaby się różowa kacza pierś podana na chutney'u jabłkowo imbirowym w towarzystwie palonej kaszy gryczanej z marchewką.

W kuchni polskiej najbardziej cenię różnorodność artykułów spożywczych oraz ich występowanie - każdy rejon posiada swoje lokalne i wyjątkowe produkty.

Mam zawsze apetyt na proste, domowe jedzenie podane w formie restauracyjnej dla mnie i moich bliskich.

Na mapie świata najbardziej inspiruje mnie Tajlandia, kraj miliona smaków, targowisk wypełnionych zapachem i ogromną gamą produktów.

Porzeczki kojarzą mi się z wakacjami u dziadków, gdy nie raz po całym dniu zabawy z dzieciakami z sąsiedztwa wracałem do domu i czekał na mnie przepyszny i schłodzony sok z czarnej porzeczki.

W dniach 2-3 października będę zmobilizowany i gotowy do działania. Postaram się nie ugiąć pod  presją i nie dać się zjeść nerwom. Po wyjściu ze stanowiska pracy będę miał głowę podniesioną do góry i będę dumny z tego co zrobiłem z moim szefem.

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Grzegorzem Adamarkiem, kucharzem z wieloletnim doświadczeniem pracy i sukcesami osiągniętymi na nie jednych zawodach. Jego pomysły i wyczucie smakowe inspirują mnie do działania i dotrzymania mu kroku, co wymaga ogromnego zaangażowania.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Robvita Pizzola Rational Smoker Chef Mate Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Gorbi M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Menos Werner & Mertz EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Gaspol Watersystem
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000