Ma zawsze apetyt na smaki Japonii.
Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem zaraz po szkole, kiedy zacząłem szukać swojego miejsca na gastronomicznej mapie Polski.
Kluczową rolę w moim rozwoju zawodowym odegrała mama, z którą stawiałem pierwsze kroki w kuchni.
W zawodzie kucharza najbardziej cenię brak ograniczeń.
W sytuacjach kryzysowych w kuchni potrafię opanować się, pozbierać myśli i szybko ułożyć nowy plan działania.
W pracy kucharza najważniejsze są opanowanie i precyzja.
O sukcesie kucharza świadczy grono stałych gości, którzy przyjdą zawsze w miejsce w którym pracuje.
W mojej kuchni nie brakuje nigdy poczucia humoru.
Chciałbym przygotować kolację dla … Wystarczy, że gotuje dla żony, która jest bardzo wymagająca, a zarazem wybredna. Dlatego cieszy mnie każda rzecz, która jej smakuje.
W kuchni polskiej najbardziej cenię tradycyjne potrawy.
Mam zawsze apetyt na smaki Japonii.
Na mapie świata najbardziej inspiruje mnie Japonia.
Porzeczki kojarzą mi się z domem rodzinnym, gdzie rosły wokół domu i jedliśmy je z krzaka podczas zabaw.
W dniach 2-3 października będę gotowy do walki.
W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Dawidem Koniorem.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.