Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem kilka lat temu u boku Sebastiana Krauzowicza i Marcina Gruszki.
Kluczową rolę w moim rozwoju zawodowym odegrała praca w gwiazdkowej restauracji.
W zawodzie kucharza najbardziej cenię swobodę i kreatywność.
W sytuacjach kryzysowych w kuchni potrafię zachować zimną krew.
W pracy kucharza najważniejsze są pokora, uczymy się całe życie.
O sukcesie kucharza świadczy poziom jaki sobą reprezentuje w świecie gastronomii.
W mojej kuchni nie brakuje nigdy przypraw i świeżych ziół.
Chciałbym przygotować kolację dla mojej siostry, ale ma dopiero roczek.
W kuchni polskiej najbardziej cenię sobie prostotę.
Mam zawsze apetyt na dobre jedzenie.
Na mapie świata najbardziej inspiruje mnie Ameryka Południowa.
Porzeczki kojarzą mi się z dzieciństwem.
W dniach 2-3 października będę bronił tytułu w Kulinarnym Pucharze Polski.
W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Dawidem Wojciechowskim.