Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Marcin Soból
Dawid Wojciechowsk...
Bartosz Peter
Paweł Salamon
Piotr Kuzdro
Kamil Tłuczek
Ramón Roteta
Michał Kozłowski
Bartosz Fabiś
Piotr Kamieniczny ...
Monika Ignaciuk bę...
Dariusz Osika
Grzegorz Adamarek
Jaroslav Orsevski
Adriana Wójcikowsk...
Grzegorz Bucki
Jędrzej Matyśkiewi...
Marcin Borowczyk
Katarzyna Kaczmarc...
Piotr Huszcz
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
Chef Mate
Grill Kamado
Gastromix
Naczynia Polska
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Elmak
Hello Coffee
Belfood
Secpol
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Caffetea
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Bartosz Fabiś - finalista KPP 2018


Za najważniejsze w pracy kucharza uważa opanowanie, pokorę, wyobraźnię, umiejętność przekazania wiedzy.

Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem… Było to ponad 10 lat temu, lecz najwięcej nauczyłem się u boku chefa Jakuba Ignysia i całej załogi Nifty no.20 w Hotelu Puro.

Myślę, że kluczową rolę w moim rozwoju zawodowym odegrały własne samozaparcie plus staże, które pobudziły jeszcze bardziej moje podejście do gotowania.

W zawodzie kucharza najbardziej cenię kreatywność, a tak właściwie moc wyobraźni, która nas nie ogranicza.

W sytuacjach kryzysowych w kuchni potrafię
znaleźć szybkie rozwiązanie.

W pracy kucharza najważniejsze są opanowanie, pokora, wyobraźnia, umiejętność przekazania wiedzy.

O sukcesie kucharza świadczy zadowolenie gości i ich uśmiech na twarzy i oczywiście to, że wrócą ponownie do naszej restauracji

W mojej kuchni nie brakuje nigdy śmiechu ;) i masła ;)

Chciałbym przygotować kolację dla… Hmmm....trudne pytanie. Ale najbardziej chciałbym przyrządzić posiłek dla całej rodziny przy jednym wielki stole. A co to by było? Polski obiad,lecz w nowoczesnej odsłonie.

W kuchni polskiej najbardziej cenię chyba tradycje, no i smaki, które często pozwalają mi wracać do czasów dzieciństwa.

Mam zawsze apetyt na czekoladę, pod każda postacią...ojjj  taaaakkkkk!

Na mapie świata najbardziej inspiruje mnie… Nie będę tu chyba oryginalny, lecz mimo wszystko kraje azjatyckie - masa różnych smaków, różnorodność produktów i ich zastosowanie.

Porzeczki kojarzą mi się ze słońcem, latem, wakacjami ;)

W dniach 2-3 października będę walczył z samy sobą i robił to, co naprawdę kocham, czyli gotował.

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z moją bratnią duszą - Michałem Kozłowskim.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Robvita Pizzola Rational Smoker Chef Mate Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Gorbi M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Menos Werner & Mertz EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Gaspol Watersystem
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000