Moją przygodę z profesjonalna gastronomią rozpoczęłam w krakowskich restauracjach. Jednak dopiero w Amarylis poczułam, że się rozwijam zawodowo.
Kluczową rolę w moim rozwoju zawodowym odegrała praca w Restauracji Amarylis.
W zawodzie kucharza najbardziej cenię to, że każdy dzień przynosi nowe wyzwania.
W sytuacjach kryzysowych w kuchni potrafię zachować spokój i nie ulegać emocjom.
W pracy kucharza najważniejsze są czystość, sumienność i chęć ciągłego rozwoju.
O sukcesie kucharza świadczą goście, którzy wracają ponownie.
W mojej kuchni nie brakuje nigdy masła.
Chciałbym przygotować kolację dla Dominique Crenn. W menu na pewno znalazłyby się dziczyzna i polskie alkohole.
W kuchni polskiej najbardziej cenię dziczyznę.
Mam zawsze apetyt na odkrywanie nowych smaków i potraw.
Na mapie świata najbardziej inspirują mnie kraje śródziemnomorskie.
Porzeczki kojarzą mi się z wakacjami.
W dniach 2-3 października będę gotować w Kulinarnym Pucharze Polski.
W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Grzegorzem Buckim.